Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ κ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΕ....

Ο Γιακουμάτος προσπαθεί να σωθεί από τη λαϊκή κατακραυγή

Ο Γιακουμάτος προσπαθεί να σωθεί από τη λαϊκή κατακραυγήΟ Γεράσιμος Γιακουμάτος εχθές δήλωσε:
«Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα».

«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»
Όσον αφορά τις πιθανές αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του να ενοικιασθούν η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Κνωσός και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες ο κ. Γιακουμάτος απαντά: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».
Σήμερα, προσπαθώντας να σώσει το κεφάλι του, εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της. Αναφέρομαι στο… «ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Νοικιάστε την Ακρόπολη..».
» Δηλαδή τι ήθελε να πει ο ποιητής; Να νοικιάσουμε στο Μεμέτη την Ακρόπολη για να έχουμε έσοδα;
» Να λοιπόν ποια είναι η αλήθεια
» Δεν νοικιάζονται τα ιερά και τα όσια. Δεν νοικιάζονται μνημεία και ειδικά ο φάρος του πολιτισμού για όλο τον κόσμο που είναι η Ακρόπολη. Αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, επωφελεία της χώρας μας και της ιστορίας μας
» Και αυτό για τους εξής λόγους;
1) Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα είναι Ιδιωτικού Δικαίου
2) Τα οικονομικά αυτού του ΝΠΔΔ δεν θα υπόκεινται στο Δημόσιο Λογιστικό Δίκαιο αλλά θα έχει αυτοτέλεια όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του.
3) Δεν θα εξαρτάται από την υπογραφή κανενός Υπουργού, μια υπογραφή που αν έρθει, θα έρθει μετά από 3 χρόνια
4) Η συντήρηση και λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων θα γίνεται άμεσα και αποτελεσματικά
5) Θα λειτουργούν 1 ώρα μετά την ανατολή του ηλίου και θα κλείνουν 1 ώρα πριν την δύση του καθημερινά
6) Δεν θα έχουμε φαινόμενα αργιών, απεργιών, ανάρτησης πανό που δυσφημούν τη χώρα μας φανερώνοντας τα μαύρα μας τα χάλια παγκοσμίως
» Αυτή είναι η πρόταση μου και αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τ άλλα είναι σπέκουλα. Και μπορεί η με την πρότασή μου αυτή να μην συμφωνούν όλοι, όμως ακόμα έχουμε Δημοκρατία. Και σε κάθε περίπτωση δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις σε κανέναν πόσο μάλλον σε μένα».
Μία σύγκριση αυτών που είπε εχθές με αυτά που λέει σήμερα φανερώνει το μέγεθος της αναξιοπιστίας του ανδρός και το μέγεθος της πολιτικής του κωλοτούμπας. Αυτά που είπε εχθές δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που προσπαθεί να ψελλίσει σήμερα. Και κάτι ακόμα: είσαι πολύ μικρός κύριε Γιακουμάτε για να κάνεις υποδείξεις του στυλ: «δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις σε κανέναν πόσο μάλλον σε μένα». Πες μια συγνώμη στον ελληνικό λαό και μάζεψε το απύθμενο θράσος σου!
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...