Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Συμφωνία ΓΑΠ – Βενιζέλου για να κρατήσουν το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ ζωντανό

\

Να δείτε που ο κ. Παπανδρέου θα μας ζητήσει και τα ρέστα. Θα μας κατηγορήσει που δεν τον καταλάβαμε, δεν πιστέψαμε στις ικανότητές του και τελικά αυτός έκανε τα πάντα για την πατρίδα αλλά όλοι εμείς είχαμε μαύρα μεσάνυχτα.
Άσε δε που επί δύο χρόνια αυτός αγωνιζόταν αλλά το μόνο που έκαναν όλοι ήταν να τον χτυπούν.
Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, θα μείνει στην ιστορία ως η απαρχή για το τέλος του Παπανδρεϊσμού, τουλάχιστον μέχρι η ιστορία να επαναληφθεί ως φάρσα. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε δρομολογώντας τις εξελίξεις για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα. Εκλογές λοιπόν αμέσως μετά το PSI και πριν τις εθνικές εκλογές τις οποίες προσδιόρισε για τα τέλη
Απριλίου. Επομένως, οι εσωκομματικές διαδικασίες θα γίνουν μέσα στο Μάρτιο.
Την αποχώρηση του κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε και ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό γιατί αποχωρεί. Σε μια προφανή παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, φαίνεται ότι επελέγη η κοινή γραμμή για την εκλογή προέδρου πριν τις εκλογές ώστε να μην υπάρξει διάσπαση. Και φαίνεται επίσης ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε το δαχτυλίδι στον κ. Βενιζέλο ο οποίος είπε: “Φίλε Γιώργο, θέλω να σε συγχαρώ για τις γενναίες και θαρραλέες αποφάσεις που πήρες και  που σηματοδοτούν ένα καινούργιο πολιτικό πολιτισμό. Μέσα σε 7 μήνες δεθήκαμε συναισθηματικά”.
Όλα αυτά, όμως, είναι πασοκικά και λίγο ενδιαφέρον τη χώρα εδώ που την έφτασε ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος και η παρέα του. Και το να βγαίνουν και να μιλούν τώρα για νέα πορεία, για ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, για θυσίες που έκαναν στο όνομα του λαού κι άλλα τέτοια παράλογα, είναι αν μη τι άλλο προκλητικά.
Θα ήταν καλύτερα ο κ. Παπανδρέου να σιωπήσει, να σηκωθεί και να φύγει και να αφήσει τους δελφίνους να τρώγονται, παρά να κάνουν εθνικές διασκέψεις και να το παίζουν μωρές παρθένες.
Είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας και των λανθασμένων επιλογών του; Και με ποιο τρόπο δηλαδή θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή; Αρκεί η απομάκρυνση του κ. Παπανδρέου; Όχι βέβαια.
Ο πρώην πρωθυπουργός σε κάποιες στιγμές το έπαιξε ολίγον Βασιλάκης Καϊλας. Όλοι τον χτυπούν, τα συμφέροντα τον πολεμούν, η κοινωνία δεν τον καταλαβαίνει, το πολιτικό σύστημα κοιμάται. Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων:
«Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευατίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα. και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα παντήσω με μια φράση του Ανδρέα: “Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα”».
Να παλεύεις μόνος σου σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Και με μια βολεμένη ολιγαρχία που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα στη χώρα. Ήξερε όμως να συνομωσιολογεί και να συκοφαντεί. Δε λυπάμαι και δεν μετανιώνω. Είμαι περήφανος. Συγκρουστήκαμε με πολλά συμφέροντα. Οι βολεμένοι των προηγούμενων 10ετιών λύσσαξαν. Προσπάθησαν να βάλουν τα πλοκάμια τους και μέσα στο κόμμα. Αλλά εγώ ήμουν αποφασισμένος“.
Δηλαδή για όλα φταίνε οι άλλοι κι όχι ο ίδιος που είχε και την πολιτική δύναμη και τη λαϊκή εντολή να τα τσακίσει όλα αλλά δεν το έκανε.
Είπε ο κ. Παπανδρέου ότι μας γλίτωσε από τη χρεοκοπία κι ότι οι αποφάσεις που πήρε έσωσαν την Ελλάδα ενώ αναρωτήθηκε: “Έχουμε διαφύγει από τον κίνδυνο; Όχι, αλλά μέχρι σήμερα η χώρα τον έχει αποφύγει” υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου. “Σας παρακαλώ να βγάλετε από το μυαλό σας τις προσωπικές φιλοδοξίες και να ακούσετε έναν άνθρωπο που σε 2 χρόνια τα είδε και τα έζησε όλα“.
Δηλαδή αν τα είδε αυτός όλα εμείς τι να πούμε.
Και φυσικά επιτέθηκε και στη ΝΔ.
“Η ΝΔ μας πέταξε την καυτή πατάτα. Κρύβοντας τα πραγματικά στοιχεία. Και τώρα λέει πως το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τον ελληνικό λαό” τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε λέγοντας: “Εμείς αποτρέψαμε τη χρεοκοπία, ενώ οι προηγούμενοι έδειξαν πλάτη. Βάλαμε την Ελλάδα πάνω από το προσωπικό και κομματικό συμφέρον”.
Είναι ο εύκολος τρόπος να αποφεύγεις τις δικές σου ευθύνες. Τα ρίχνεις στους προηγούμενους και καθαρίζεις. Για τον Τιτανικό, τις διαπραγματεύσεις που απέτυχαν, τα λάθη στην οικονομία, της διάλυση της κρατικής μηχανής, το Μνημόνιο που απέτυχε και το παραδέχονται πλέον όλοι, δεν είπε κουβέντα ο κ. Παπανδρέου.
Το μόνο που έκανε ήταν να αφήσει παρακαταθήκη στους επόμενους. Θα τους ακούμε συχνά να λένε από εδώ και στο εξής όλοι οι Πασόκοι: «Σώσαμε τη χώρα». Αυτό θα είναι το προεκλογικό τους μότο. Λες κι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
Χαρακτηριστική και η ομιλία του κ. Βενιζέλου η οποία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου και τους βουλευτές διότι, όπως είπε, «κρατήσαμε όρθια της χώρα».
Και το κορυφαίο. Θυσιάστηκε, λέει, το ΠΑΣΟΚ για να γλιτώσει η πατρίδα. Έγιναν και υπερπατριώτες τώρα: «Τι κάναμε τα τελευταία 2,5 χρόνια; Πικράναμε τον λαό για να σωθεί το έθνος. Αυτή ήταν η τραγική μοίρα του ΠΑΣΟΚ από το 2009 και μετά. Πρόκειται για έναν ηθικό, πολιτικό και εκλογικό ακρωτηριασμό στο όνομα της σωτηρίας της χώρας».
Είναι φανερό πλέον ότι τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος απέδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια. Απλά προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το πτώμα για να έχουν και λόγο ύπαρξης. Για την κακομοίρα την Ελλάδα που την κατάντησαν ημιθανή, ποιος θα πληρώσει;

ΝΔ:Αμετανόητος ο Παπανδρέου
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με την ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που κάθε Ελληνικό σπίτι ζει στην αγωνία και την αβεβαιότητα, την ώρα που οι νεόπτωχοι της πολιτικής Παπανδρέου δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνήσεών του, ο ίδιος εμφανίζεται αμετανόητος, δηλώνοντας ότι ούτε καν λυπάται για τα ερείπια που αφήνει πίσω του.
 Δυστυχώς, στην πολύωρη ομιλία του, δεν είπε ούτε μια φορά τη λέξη συγγνώμη. Αντίθετα, με απύθμενο θράσος υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του,   που οδήγησαν τη χώρα στην απαξίωση και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.
Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα, την οποία, θα θυμούνται ως εφιάλτη για πολλά χρόνια οι Έλληνες».
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...