Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αιτία πολέμου για την ΟΤΟΕ οι μετατροπές των εργασιακών συμβάσεων



«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και καθιέρωσης καθεστώτος μερικής απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις τράπεζες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Σταύρος Κούκος.
Στη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κούκος, χαρακτήρισε «εκβιαστική» την πρόταση, που απηύθυνε πριν από ένα περίπου μήνα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, για περικοπές μισθών και καθιέρωση τετραήμερης απασχόλησης και τόνισε ότι οι «πιέσεις που έχουν εξαπολύσει οι τραπεζίτες στοχεύουν στην εκθεμελίωση των εργατικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων χτυπώντας στον πυρήνα των κλαδικών τους συμβάσεων».

«Η επιβολή ελαστικών μορφών εργασίας, και η μετατροπή των συμβάσεων πρώτα σε επιχειρησιακές και στη συνέχεια σε ατομικές, θα αποτελέσει αιτία πολέμου», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κούκος ο οποίος είπε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά, όπως προέβλεψε, σταδιακά θα επεκταθούν στους εργαζόμενους όλων τραπεζών.
Ο πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Γουγούλης, υπογράμμισε, ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία, που πλήττει όλους τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και την ελληνική κοινωνία, δεν δικαιολογούν, όπως είπε, σε καμία περίπτωση, μονομερείς ενέργειες και πρωτοβουλίες, που διαταράσσουν τη συνοχή στον κλάδο και δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης.
Ήταν η δεύτερη ενημερωτική συγκέντρωση εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς (η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην Αθήνα) και όπως είπαν εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ, ανάλογες συγκεντρώσεις τραπεζουπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Στην Τράπεζα Πειραιώς απασχολούνται 4.500 περίπου εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 1.500 σε υποκαταστήματα και σε άλλες υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...