Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Οι συνεταίροι της κεντροαριστερής πολυκατοικίας έβγαλαν μαχαίρια

http://www.antinews.gr

Share

Με μια πιο νηφάλια ανάλυση των όσων «κατήγγειλε» ο Γιώργος Παπανδρέου για τα… συμφέροντα που τον χτύπησαν και τον έριξαν,  εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι άξιος συνεχιστής της οικογένειάς του. Άξιος Παπανδρέου δηλαδή που δε θέλει να παραιτηθεί, που θέλει να ελέγχει το κόμμα του μέχρι τέλους, που ποτέ δεν κάνει λάθη και που ποτέ δεν παραδέχεται ότι η ανικανότητά του είναι αυτή που έφερε την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού.

Και μέχρι τέλους, ένας ακόμη Παπανδρέου θα βασανίζει τον ελληνικό λαό.
Από τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον ΔΟΛ(ιο) Σταύρο Ψυχάρη που τον χτύπησε αλύπητα για ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ διαπιστώνουμε ότι μάλλον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Δηλαδή για ένα δάνειο καταστράφηκε το ΠΑΣΟΚ και δεν κυβερνά σήμερα;
Τα Μνημόνια, οι λάθος επιλογές, οι εγκληματικές καθυστερήσεις είναι όλα στη φαντασία μας; Ο Ψυχάρης και η παρέα του φταίνε γιατί επηρέασαν την κοινή γνώμη σε βάρος της κυβέρνησης Παπανδρέου;
Αστείες αιτιάσεις από έναν άνθρωπο που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.
Και σιγά την σκληρή κριτική και τα χτυπήματα του ΔΟΛ στο ΠΑΣΟΚ. Μέχρι το καλοκαίρι το Mega, Τα Νέα και το Βήμα λιβάνιζαν τον Παπανδρέου, αποθέωναν τις πολιτικές του Μνημονίου, ζητούσαν κι άλλα μέτρα, κι άλλες «μεταρρυθμίσεις» αδιαφορώντας για την καταστροφή που έφερναν στην ελληνική κοινωνία η τρόικα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.
Μάλιστα, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο ΔΟΛ και άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις λειτούργησαν ως ο Δούρειος Ίππος της τρόικας στην προσπάθεια για «άλωση» της Ελλάδας.
Πιο πολύ και πιο σκληρή κριτική άσκησε π.χ. η Ελευθεροτυπία η οποία έχει βάλει λουκέτο, επίσης για ένα δάνειο που δεν έλαβε από τις τράπεζες, παρά ο Ψυχάρης. Ο οποίος όταν κατάλαβε ότι το Μνημόνιο είναι μια αποτυχημένη πολιτική κι όταν αντιλήφθηκε ότι ο Παπανδρέου και η παρέα του είναι ανίκανοι, τότε μόνο το γύρισε το… τσάμικο μέσω του Mega. Γιατί μέσω των Νέων και του Βήματος ξανά προσπαθούσε να μας πείσει ότι η… ζωή είναι ωραία.
Με απλά λόγια ο κ. Ψυχάρης στο γνωστό δίπορτο παιχνίδι του στην προσπάθειά του να εκβιάσει και ταυτόχρονα να πάρει και το μεγάλο μερίδιο της εξουσίας (και των χρημάτων) που μοιράζεται πάντα στα μέσα ενημέρωσης.
Μετά από όλα αυτά θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε τις συνομιλίες με τον κ. Ταμβακάκη για το δάνειο στον ΔΟΛ;
Η εξήγηση είναι απλή και ουσιαστικά είναι η αρχή του κειμένου. Ο κ. Παπανδρέου φεύγει από την πολιτική ζωή του τόπου ως αποτυχημένος και επιλέγει να το κάνει με τη λογική του καφενείου.
Αντί δηλαδή να πει «απέτυχα, πάω σπίτι μου, θα βοηθήσω την πατρίδα φεύγοντας από το προσκήνιο», επιλέγει τις θεωρίες συνωμοσίες.
Αλλωστε, η ιστορία γράφεται και μετά από κάποια χρόνια ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να μείνει η λογική του «με έριξαν τα συμφέροντα» παρά «έπεσα από το κακό μου το κεφάλι».
Αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πόλεμος των συνεταίρων της κεντροαριστεράς πολυκατοικίας. Ο Ψυχάρης ο ένας ένοικος, ο Παπανδρέου ο άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...