Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Φωτογραφίζουν» Τσοχατζόπουλο


thumb
Οι δυο πρώην μάνατζερ της εταιρείας Ferrostaal στο Μόναχο καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για μίζες συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ που διοχέτευσαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία, φέρνοντας στη διάρκεια της δίκης συγκλονιστικά στοιχεία στο φως.

Αναλυτικότερα, στην ομιλία του ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρεται στις ευθύνες του υπουργού Άμυνας που υπέγραψε τη σύμβαση, δηλαδή του Άκη Τσοχατζόπουλου, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς και όχι από ιδιώτες». Όπως είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, «η εταιρεία δούλευε με διαφορετικούς ενδιάμεσους και συμβούλους προκείμενου να έχει πρόσβαση στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, ενώ τουλάχιστον το 1/3 του ποσού πήγε σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας».
Την ίδια ώρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει τις κατηγορίες περί «ανειλικρίνειας» στο πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Υπουργός υπενθυμίζει ότι «το «σήριαλ» με τη συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα» και ότι ο ίδιος επανειλημμένα απέστειλε επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή του κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τη διαχρονική εξέλιξή τους.  Ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει δε, ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση στο πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2010 (χρήσης 2009), που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2010, λόγω της μη δήλωσης του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, καθώς το ακίνητο αγοράστηκε το Πάσχα του 2010 και δηλώθηκε κανονικά, -όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει- στη φορολογική δήλωση του επομένου έτους, δηλαδή του 2011.
από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...