Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αποκαλύψεις-σοκ της Αριστέας Μπουγάτσου για την "αιμοδοσία" Λαυρεντιάδη στον Σάλλα με 81,4 εκατ. ευρώ! Τι απαντάει με ανακοίνωσή της η Τρ. Πειραιώς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Ο Λαυρεντιάδης, δυο Ρήγες (ο Ιωάνννης και ο Θεόδωρος Ρήγας) και οι δύο «ντάμες» (η Proton Bank και η Τράπεζα Πειραιώς) αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο -απόληξη του σκανδάλου της Proton- το οποίο, όμως ουδείς ερευνά προς το παρόν, παρά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της ΤτΕ.
Ολους αυτούς τους συνδέουν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ αλλά και κοινά συμφέροντα σε επενδυτικές εταιρείες που άντλησαν κεφάλαια από την Proton Bank με διαδικασίες εξπρές, χωρίς τα αναγκαία δικαιολογητικά και τις εξασφαλίσεις, με μανδύα μια πλειάδα υπεράκτιων εταιρειών πίσω από τις οποίες κρύβονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, ακόμα και όταν ρωτά η Τράπεζα της Ελλάδος! Η τριμερής εμπλοκή Λαυρεντιάδη και Proton με εταιρείες συμφερόντων Ρήγα και την Τράπεζα Πειραιώς είναι διαδαλώδης, αδιαφανής και παραμένει αδιευκρίνιστη. Περιγράφεται στο πόρισμα της ΤτΕ για την Proton μέσω τεσσάρων ευρημάτων.
Επειδή «λεφτά υπάρχουν» για τις τράπεζες, τους φίλους και τους συνεταίρους και όχι για τους κοινούς θνητούς και τις επιχειρήσεις που γονατίζουν, η μικρή Proton, σπάζοντας κάθε κανονισμό και φραγμό, τον Ιανουάριο του 2011 έσπευσε να χρηματοδοτήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς (ήταν συνολικού ύψους 807 εκατ. ευρώ).
Το σοκαριστικό είναι ότι σ' αυτή τη χρηματοδότηση εμπλέκονται 19 offshore εταιρείες από τα νησιά Καϊμάν ώς τον Παναμά και την Κύπρο εξ αυτών 3-4 έχουν ταυτότητα. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2010 συνεστήθησαν τρεις εταιρείες με έδρα στα Cayman Islands και από τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου λειτουργούν ως mutual funds κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιό τους αποκλειστικά μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (το 8,54%). Πρόκειται για τις Ausum 2010, Aurifex και Trapezium, οι οποίες έλαβαν δάνειο από την Proton ύψους 81,4 εκατ. ευρώ με εσπευσμένες διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης, εντός 2 ημερών (20 και 21/1/2011), προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς.
Και οι τρεις αρνήθηκαν στο κλιμάκιο της ΤτΕ να αποκαλύψουν τα φυσικά πρόσωπα που κατείχουν τις μετοχές αυτών των funds. Τι και αν το ζήτησε και εγγράφως η ΤτΕ. Το μόνο που γνωστοποιήθηκε είναι ότι η επενδυτική σύμβουλος των τριών υπεράκτιων εταιρειών που χτύπησαν την μπάνκα (Proton) είναι η Hellenic Alternative Management, fund που διαχειρίζεται η Sciens Capital Management (63,3% Ι. Ρήγας) και administrator η Sciens Institutional Services. Η γαλαντομία της Proton στις τρεις off shore είναι καταφανής, αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι α) χρηματοδότησε με 69 εκατ. ευρώ το κόστος αγοράς των νέων μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, β) χρηματοδότησε με 9,6 εκατ. ευρώ τους τόκους για δύο χρόνια και γ) κατέβαλε και 2,54 εκατ. ευρώ που κατέληξαν ως «management fees» στην Boukoleon Holdings, εκ μέρους της οποίας υπογράφει ο κ. Ι. Ρήγας, δίχως όμως η «βουκολική» εταιρεία να γνωστοποιεί την ταυτότητα των πραγματικών δικαιούχων στην ΤτΕ και στον αρμόδιο διευθυντή της Proton!
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις πιστούχοι της Proton, λίγο πριν λάβουν τα 81,4 εκατ. ευρώ με τα οποία απέκτησαν 68.983.569 νέες μεετοχές της Πειραιώς, διέλυσαν και ενσωμάτωσαν τις παλιές μετοχές (28.743.154) που κατείχαν 12 άλλες off shore θυγατρικές τους.
Πρόκειται για τις: BCL Broud Consulting Ltd Κύπρου, Emagin Investments Κύπρου, Hadus Limited Κύπρου, Workland Enterprises Ltd Κύπρου, Isato Finance Investments Παναμά, Island Enterprises Παναμά, Covanta Investments Inc Παναμά, Kapac Investments Inc Panama, Nesfield Investments Inc Παναμά, BelGlobal Inc Παναμά, Bratzano Limited Κύπρου και Kroke-World Investment Παναμά. Κάποιοι ήδη αναγνωρίζουν βασικούς μετόχους και μέλη του δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς πίσω από κάποιες εταιρείες, ίσως και πρόσωπα που έχουν λόγο να κρύβονται πίσω από υπεράκτιες, όμως σημασία έχει ότι όλοι αυτοί παίζουν κρυφτούλι με την ΤτΕ και ότι μετείχαν στην αύξηση του μ.κ. της Πειραιώς με δανεικά από την Proton.
Λαυρεντιάδης-Πειραιώς και Ρήγας συναντώνται και στην εισηγμένη Sciens Διεθνής Συμμετοχών η οποία σε επίπεδο ομίλου το 2010 δανείστηκε από την Proton 60 εκατ. ευρώ. Στη μετοχική της σύνθεση (31/12/10) η Τράπεζα Πειραιώς μετέχει με 28,1% η Sciens Hellenic Capital με 16,48%, η Plainfield Special Situations με 14,72%, η Zman Cyprus με 5,89% κ.ά. Στην έκθεση της ΤτΕ επισημαίνεται ότι στις 22/3/2010 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μέσω υπεράκτιας προσωπικής του εταιρείας της Lumakarla Invest, επένδυσε στο μ.κ. της Sciens Διεθνής Συμμετοχών αγοράζοντας 5.200.000 μετοχές αντί 2.607.000 ευρώ. Τέσσερις μήνες πριν, είχε αποκτήσει από την Τράπεζα Πειραιώς το 31,3% της Proton.
Με τη Sciens Διεθνής Συμμετοχών όμως ο Λ. Λαυρεντιάδης είχε και άλλες συναλλαγές. Η πρώτη με δανεικά που πήρε από την Proton Bank στο τέλος του 2010 χρηματοδότησε με 34,7 εκατ. ευρώ τρεις νεοϊδρυθείσες εταιρείες - τις Superline Propery 1, 2 και 3 για την απόκτηση δύο ακινήτων από τον όμιλο Alapis αποδίδοντάς του ρευστότητα και ενός από τη Novo MD, πρώην θυγατρικής της Alapis. Πρόκειται για απίστευτη «ανακύκλωση» κεφαλαίων. Τα κτίρια της Alapis στην Αυτοκράτορος 2 στην Αθήνα και στο βιοτεχνικό κτίριο στη Θέρμη έναντι 22,3 εκατ. ευρώ και της Novo MD στον Αλιμο αντί 8,4 εκατ. ευρώ.
Η ΤτΕ σημειώνει ότι ο βασικός μέτοχος της Novo, Ι. Μπαϊλάν, υποστήριξε ότι «το τίμημα πώλησης του ακινήτου της έγινε σε διπλάσια τιμή από τις αντίστοιχες προσφορές (sale και lease back)».
Τα υπόλοιπα πάντως από το δανεισμό της Sciens για τα ακίνητα έμειναν στις ενδιάμεσες εταιρείες του για management και συμβουλές. Επιπρόσθετα, η κεντρική τράπεζα στο πόρισμα για την Proton διαπιστώνει, σε σχέση με τις εταιρείες του ομίλου Sciens που χρηματοδοτήθηκαν αδρά, αδύναμες, ασταθείς και επισφαλείς επενδύσεις, εγκρίσεις χρηματοδότησης (35 εκατ. ευρώ) για ακαθόριστο σκοπό στη Cyprus Properties, εγκρίσεις με ευνοϊκή τροποποίηση εξασφαλίσεων για τη Zman Cyprus και τον Θ. Ρήγα, εγκρίσεις χωρίς να είναι γνωστοί οι τελικοί δικαιούχοι -φυσικά πρόσωπα- ελλείψεις παραστατικών (δεν υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις ούτε Ε9 για τους Γ. και Θ. Ρήγα, χρηματοδοτήσεις που δεν επιτρέπονται σε εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και αμοιβαίων κεφαλαίων, χρήση δανείων από άλλη πιστούχο κ.ά.
Η Τράπεζα Πειραιώς, αν και συμπορεύθηκε πολλαπλώς με την Proton επί Λαυρεντιάδη (ο οποίος διατηρούσε σ' αυτή λογαριασμούς εταιρειών του από τις οποίες έφυγαν σακούλες με εκατομμύρια μετρητών), υποχρεώθηκε να κάνει τέσσερις τουλάχιστον αναφορές στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες συναλλαγές. Αυτές έγιναν από τις 15 Μαρτίου 2011 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2011 και αφορούσαν συναλλαγές της Santa Pharm, της Γερολυμάτος, της εταιρείας Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος και της Alapis. Παρά ταύτα, από την Πειραιώς έγιναν εκατοντάδες αναλήψεις μετρητών για τις οποίες η ΤτΕ ακόμα ζητά πλήρη παραστατικά, δίχως να μπορούν να της παρασχεθούν.
Σφίγγει ο κλοιός για Λαυρεντιάδη

Μετά τον αγιασμό των υδάτων θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την «εξάτμιση» κεφαλαίων 701,2 εκατ. ευρώ από τις καταθέσεις της Proton Bank που πλέον βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Στον επιχειρηματία-θαύμα που τις προηγούμενες χρονιές είχαν απονεμηθεί πλείστα βραβεία, ο εισαγγελέας αποδίδει και ερευνά κακουργηματικές πράξεις (απάτη, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση). Ηδη του έχει παρασχεθεί ικανός χρόνος για να συντάξει το γραπτό του υπόμνημα (έχει λάβει τρεις αναβολές) υπό το επιχείρημα της αλλαγής συνηγόρου. Ο κ. Λαυρεντιάδης, έτσι κι αλλιώς, διαθέτει μια πολυτελή νομική υποστήριξη γι' αυτόν και για τους άμεσα εμπλεκόμενους με τις πιστοδοτήσεις-«αέρα» της Proton, καθώς έχει προσλάβει κορυφαίους ποινικολόγους της χώρας. Αυτοί ήδη εξετάζουν αν η κατάσταση της υγείας του κ. Λαυρεντιάδη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «ασπίδα» έναντι μιας ποινής πολυετούς κάθειρξης, κάτι που ωστόσο ανάγεται σε ύστερη της παρούσας περίοδο, όταν το λόγο θα έχει ο ανακριτής (που κρίνει αν θα προτείνει προφυλάκιση) και ακολούθως το δικαστήριο.
Από το πεδίο των πρόσφατων εξελίξεων που έχουν παραμείνει άγνωστες αλλά σημαντικές αξίζει να καταγραφούν τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ: Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που επέστρεψε τα 51 εκατ. ευρώ (αναφέρθηκαν ως προϊόν υπεξαίρεσης από την Proton στο πόρισμα της Αρχής κατά του Βρόμικου Χρήματος), τα «εισήγαγε» τελικά από τη Σιγκαπούρη και όχι από την Ελβετία, όπως είχε γραφτεί. Το έμβασμα εστάλη από μια νέα άγνωστη εταιρεία του, την Cruise Intertrade Ltd και από λογαριασμό που αυτή διατηρεί στην Duetsche Bank. Συμπέρασμα; Ο προνοητικός επιχειρηματίας διαθέτει σημαντική ρευστότητα και εκτός της ζώνης του ευρώ, σε ασιατικές χώρες, όπου τα αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνήθως δεν απαντώνται, με ό,τι αυτό σημαίνει.
Πάντως, η επιστροφή των 51 εκατ. ευρώ στην Proton από τον Λ. Λαυρεντιάδη, που φέρεται να είχε συγκατανεύσει και για άλλα 200 εκατ. ευρώ, οδηγεί μόνο το σκέλος αυτό στο αρχείο. Ως προς τα υπόλοιπα 650 εκατ. ευρώ της Proton που «γύρισαν» από την Alapis και τις θυγατρικές της -μετέπειτα spin offs- και από αχυρανθρώπους στα media μέχρι φίλους και μπροστινούς όλα τα ποινικά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Μέχρι πρόσφατα εντύπωση προκαλούσε η αδράνεια και της υπό εκκαθάριση Proton και της νέας κρατικής Proton Bank, εξαιτίας της απουσίας τους από τα δικαστικά δρώμενα. Ουδείς από τα τέλη Ιουλίου μέχρι σήμερα έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, σαν να μην υπήρξε βλάβη στην Τράπεζα.
Μόλις πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος με επιστολή του (9/12) προς τον αντιπρόεδρο της νέας Proton, κ. Παπαγεωργίου, του ζητά να διερευνήσει αν συντρέχουν οι όροι παράστασης της τράπεζας ως πολιτικής ενάγουσας για ζημιά που υπέστη. Με άλλη επιστολή (11/12) ο διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της ΤτΕ, Π. Αδαμόπουλος, υποδεικνύει στον εκκαθαριστή της παλιάς Proton Bank να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, δεδομένου ότι διαχειρίζεται τα συντρίμμια και τις ζημιές από τα «Λαυρεντοδάνεια» και τους τοποτηρητές του.
ΤΡΙΤΟΝ: Η εξελισσόμενη δικαστική έρευνα, βάσει της εντολής που έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας, καλύπτπει χρονικά μόνο την περίοδο της προεδρίας του Λ. Λαυρεντιάδη στην Proton Bank. Δηλαδή το 2010, ίσως και κάτι λιγότερο από ένα χρόνο. Ωστόσο, το πόρισμα της ΤτΕ καταγράφει έργα και ημέρες των «Λαρευντιάδης και Συνεργάτες» τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει πιστοδοτήσεις-βόμβα της τράπεζας σε τρίτους -εκτός του κύκλου προσευχής του Λ. Λαυρεντιάδη αλλά και πράξεις που καλύπτουν το μισό ποινικό κώδικα για πλειάδα προσώπων, στα οποία οι ελεγκτές της ΤτΕ αποδίδουν ξέπλυμα, απιστία κ.ά. Από την άλλη, απροκάλυπτα διαπιστώνεται και ευθύνη ορκωτών ελεγκτών, οι οποίοι ή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή έκαναν «ελέγχους» κατά παραγγελία. Τι σημαίνει παραγγελία; Αποσιώπηση, τα στραβά μάτια, ωραιοποίηση, χειραγώγηση κ.ά. Εκτιμάται ότι ο εισαγγελέας θα ζητήσει το σχηματισμό ξεχωριστών δικογραφιών για πρόσωπα και πράγματα που εντόπισε ο έλεγχος της ΤτΕ και μένουν στο απυρόβλητο.
Ερευνητέος είναι ο ρόλος τεσσάρων τουλάχιστον ελεγκτικών εταιρειών και περισσότερων ορκωτών ελεγκτών, που διαδραμάτισαν ελέγχους στις οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών των ομίλων Proton και Alapis, όπως PWC (εξέφρασε γνώμη χωρίς επιφύλαξη για τον ισολογισμό της Proton Bank), KPMG, BDO και FRS.
Αξίζει να επισημανθεί ότι πέραν της Τραπέζης της Ελλάδος εμπλέκονται άλλες πέντε Αρχές, που αν και θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για σημαντικά ευρήματα εντούτοις ή καθυστερούν ή είναι εκτός πρίζας...
Πρόκειται για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ΣΔΟΕ, την Αρχή κατά του Βρόμικου Χρήματος, την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Οικονομικών. Ως προς το υπουργείο Οικονομικών, ο πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank εξασφάλιζε εναλλακτικά ΑΦΜ για τις ίδιες εταιρείες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Απαντώντας στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία', με το οποίο επιχειρείται να συνδεθεί η Τράπεζα Πειραιώς με την υπόθεση της Proton Bank, η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει ότι το δημοσίευμα αυτό αποτελεί μέρος ασκούμενων σε βάρος της Τράπεζας πιέσεων, οι οποίες σχετίζονται με αιτήματα δανειοδοτήσεων της Χ.Κ.Τεγόπουλος, εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας 'Ελευθεροτυπία'.
»Η Τράπεζα Πειραιώς είχε εγκρίνει στις 26 Μαΐου του 2010 χρηματοδότηση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, προς τη εταιρία Χ.Κ.Τεγόπουλος. Η χορήγηση έγινε στο πλαίσιο επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας Χ. Κ.Τεγόπουλος, για την εξυγίανση των οικονομικών της και την διάσωση της ιστορικής εφημερίδας. Η απορρόφηση του δανείου έγινε σταδιακά μέσα σε 14 μήνες.
»Καθ όλη τη διάρκεια της εκταμίευσης του δανείου, η εταιρία δεν τήρησε κανέναν από τους όρους του δανείου και αρνήθηκε να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξυγίανσης και διάσωσης της εφημερίδας. Φρόντισε μάλιστα στη συνέχεια να μην υπάρχει, σε μία τόσο κρίσιμη φάση, ούτε προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών στην εταιρία Χ.ΚΤεγόπουλος, έτσι ώστε, να μην είναι δυνατή ακόμη και η παροχή στοιχείων για το που ακριβώς κατευθύνονται και ποιος καρπώθηκε τα χρήματα που αντλούσε από την Τράπεζα.
»Η αποπληρωμή του δανείου συμφωνήθηκε να υλοποιείται από τις εισπράξεις του πρακτορείου διανομής εφημερίδων 'Αργος' και για το λόγο αυτό εκχωρήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς η σχετική απαίτηση. Το δάνειο ήταν επταετές, με εξασφάλιση προσημείωση ακινήτου.
»Πολύ πρόσφατα, η εταιρία Χ.Κ. Τεγόπουλος, προκειμένου να δανειοδοτηθεί και από άλλο πιστωτικό ίδρυμα, ζήτησε από την Τράπεζα Πειραιώς την αποδέσμευση του 50% αυτής της εκχωρημένης απαίτησης από το πρακτορείο 'Αργος'. Η Τράπεζα Πειραιώς και πάλι ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό για να διευκολύνει την εταιρία. Όμως, η χορήγηση του δανείου αυτού από το άλλο πιστωτικό ίδρυμα δεν εγκρίθηκε.
»Κατόπιν όλων αυτών, τις τελευταίες εβδομάδες, η εφημερίδα 'Ελευθεροτυπία' επιχείρησε με διάφορους τρόπους να ασκήσει πίεση, προκειμένου να της χορηγηθεί και νέο δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Τράπεζα δεν συμφώνησε και δεν θα συμφωνήσει στην χορήγηση και επιπλέον δανείου, πάνω στο ίδιο πρόγραμμα 'εξυγίανσης' της εφημερίδας, το οποίο της εμφανίστηκε από την εταιρία Χ.Κ.Τεγόπουλος και στο παρελθόν και δεν εφαρμόστηκε.
»Για τον λόγο αυτό, μετά την άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς, η εταιρία Χ.Κ. Τεγόπουλος αποφάσισε να εμπλέξει σε δήθεν αδιαφανείς συναλλαγές την Τράπεζα Πειραιώς με την Proton Bank. Η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει ότι ουδεμία εμπλοκή είχε σε χρηματοδοτήσεις της Proton προς τις εταιρίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Και όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει ενημερωθεί επί του θέματος.
»Σε σχέση με τις εταιρίες μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς που αναφέρονται στο δημοσίευμα, έχει αρμοδίως γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι ανήκουν σε πολυμετοχικά επενδυτικά funds, μέτοχοι των οποίων είναι μεγάλος αριθμός ξένων επενδυτών και Ταμεία. Τα funds αυτά τα διαχειρίζονται εταιρίες που είναι συνδεδεμένες με τον όμιλο Sciens, ο οποίος έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη.
»Τα υπό διαχείριση κεφάλαια του ομίλου Sciens ξεπερνούν τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
»Η Τράπεζα Πειραιώς θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ασκηθούν οι δέουσες διώξεις για όσα εγκληματικά διεπράχθησαν εις βάρος της. Είτε η εγκληματική συμπεριφορά αφορά στην παραληρηματική δυσφήμιση, προκειμένου να αποδεχθούμε τις παράνομες δανειακές απαιτήσεις της Χ.Κ.Τεγόπουλος, είτε αφορά στη νομιμότητα των μέσων και των τρόπων που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να πειστεί η Τράπεζα Πειραιώς και να εγκρίνει την δανειοδότηση της εν λόγω εταιρίας».
Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης και η εταιρεία Sciens, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα δημοσιεύματα αυτά στηρίζονται σε ανακριβείς ή και ανυπόστατες πληροφορίες που μέσω ευφάνταστων σεναρίων και παραπλανητικών κρίσεων των συντακτών τους προσπαθούν να πλήξουν την ίδια την εταιρία αλλά κυρίως τους βασικούς μετόχους της» και ότι θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ασκηθούν οι δέουσες διώξεις για όσα δυσφημιστικά και συκοφαντικά διακινούνται εις βάρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...