Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ινδονησία: 88 σορούς ανέσυραν οι Αρχές μετά το ναυάγιο




 

 

 










Συνολικά 88 σοροί έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, πέντε ημέρες μετά το ναυάγιο ενός πεπαλαιωμένου πλοίου το οποίο μετέφερε τουλάχιστον 250 επίδοξους μετανάστες με προορισμό την Αυστραλία στα ανοικτά του νησιού Ιάβα στην Ινδονησία, όπως δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.

Ορισμένες από τις σορούς ανακαλύφθηκαν στα ανοικτά της νήσου Μπαλί, όπως δήλωσε ο Σουτρίσνο, επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας.

"Πολλά από τα πτώματα είναι ήδη αδύνατον να αναγνωριστούν [. . .] άκρα λείπουν", είπε ο αξιωματούχος.

Το πλεούμενο μετέφερε μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν έγγραφα και κατάγονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν, στα Νησιά των Χριστουγέννων της Αυστραλίας όταν βυθίστηκε εν μέσω θύελλας το Σάββατο. Μόλις 49 άνθρωποι διασώθηκαν ενώ περίπου 100 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Επιζήσαντες είπαν στα σωστικά συνεργεία ότι ο εξοπλισμός ασφαλείας στο σκάφος--που είχε ονομαστική χωρητικότητα 100 ανθρώπων αλλά μετέφερε τουλάχιστον 250 όταν ναυάγησε--ήταν ελάχιστος. Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος έδωσαν μάχη για τα περίπου 25 σωσίβια που υπήρχαν όταν το πλοίο άρχιζε να παίρνει κλίση και να βυθίζεται.

Το ναυάγιο θεωρείται η χειρότερη τραγωδία στην οποία εμπλέκονται πρόσφυγες σε μια δεκαετία, έπειτα από εκείνη του Οκτωβρίου του 2001, όταν 353 άνθρωποι--κυρίως Ιρανοί και Ιρακινοί--είχαν χάσει την ζωή τους όταν ένα σκάφος βυθίστηκε μεταξύ Ινδονησίας και Αυστραλίας.

Τέσσερα ελικόπτερα και 10 πλοία συμμετείχαν στις έρευνες στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ιάβα και το Μπαλί. Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις στρατιωτικούς που φέρονται να διευκόλυναν με χρηματικά ανταλλάγματα τον απόπλου, μαζί με 10 πολίτες, που φέρονται να ήταν μέλη του ναυαγισμένου πλοίου. Ο ένας όμως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι απλώς ένας ψαράς.
λινκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...