Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πως επιλέγουν οι βιαστές τα θύματα τους: Διαβάστε και προφυλαχθείτε.


rpstd 11-11-2013Μία συγκλονιστική έρευνα διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες, για τις ανάγκες της οποίας ρώτησαν δεκάδες βιαστές…
που βρίσκονται πλέον σε Aμερικανικές φυλακές, τι είναι αυτό που κοιτούν στα υποψήφια θύματά
τους.
Οι απαντήσεις που έδωσαν οι κατάδικοι βιαστές, άφησαν άναυδους τους επιστήμονες, καθώς, συγκεντρώνοντάς τις, διαπίστωσαν ότι υπάρχει μία τακτική στην επιλογή του θύματος.
Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα τι ακριβώς κοιτούν στα θύματά τους οι βιαστές, σύμφωνα πάντα με την έρευνα:
- Το πιο βασικό πράγμα που κοιτούν οι βιαστές σε ένα υποψήφιο θύμα είναι τα μαλλιά του. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μία γυναίκα με μακριά μαλλιά – ειδικά αν έχει κάποιο χτένισμα που θα διευκολύνει τον βιαστή να την αρπάξει (πχ αλογοουρά) – έχει περισσότερες πιθανότητες να πέσει στόχος σε αντίθεση με μία γυναίκα με κοντά μαλλιά.
- Οι γυναίκες που φορούν ρούχα, τα οποία αφαιρούνται εύκολα, θεωρούνται, επίσης, “εύκολη λεία” από τους βιαστές.
- Αν πιστεύετε ότι με το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας όσο περπατάτε στον δρόμο είστε πιο ασφαλείς, καλύτερα να αναθεωρήσετε, καθώς η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που κάνουν αυτό ή οτιδήποτε άλλο αποσπά την προσοχή τους όσο περπατούν, αποτελούν τα “τέλεια” υποψήφια θύματα των βιαστών.
- Οι βιαστές δίνουν, επίσης, μεγάλη βάση στο μέρος, στο οποίο θα βρουν το υποψήφιο θύμα τους. Το πιο “δημοφιλές” μέρος για επιθέσεις τέτοιου είδους φέρεται να είναι οι χώροι στάθμευσης καταστημάτων, ενώ ακολουθούν οι χώροι στάθμευσης γραφείων και οι δημόσιες τουαλέτες.
- Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι αν το υποψήφιο θύμα επιχειρήσει να απωθήσει τον βιαστή του με οποιονδήποτε τρόπο, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να τον αποθαρρύνει και να γλυτώσει, καθώς το τελευταίο πράγμα που θέλει ένας βιαστής είναι η επίθεσή του να είναι χρονοβόρα.
- Η πλειοψηφία των φυλακισμένων βιαστών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι δε θα στοχοποιούσαν γυναίκες που κρατούν ομπρέλα στα χέρια τους ή κάποιο άλλο παρόμοιο αντικείμενο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από απόσταση.
Directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...