Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Ναι... όχι... ναι... και πρόστιμο 2.500 ευρώ στα τζάκια!


 
Από πέρσι το μαγείρευαν. Από πέρσι είχαν όλο το χρόνο να βρουν λύσεις στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης που οι ίδιοι δημιούργησαν με το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης, μέτρο που έτσι κι αλλιώς ΑΠΕΤΥΧΕ εισπρακτικά. Αλλά ο σκοπός ήταν να τα βάλουν με τα τζάκια/σόμπες και τις κατώτερες τάξεις που βρίσκουν σ' αυτά διέξοδο στην παγωνιά τους. 
Picture
Έτσι ανακοίνωσαν την ΄τζακοδιώξη', ο κόσμος τους έκραξε και γέλασε μαζί τους, το μάζεψαν και τώρα ετοιμάζονται να το ξαναρίξουν (κάτι σαν την καλούμπα, αμόλα-μάζευε-αμόλα):

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, μαζί με την ακραία και ανεφάρμοστη απαγόρευση να καίνε εκ περιτροπής τζάκια και ξυλόσομπες, λόγω υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προβλέπει και την επιβολή χρηματικού προστίμου στους υποτιθέμενους παραβάτες.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», η κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, παραπέμποντας σε ελέγχους και σε επιβολή προστίμων από κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και από το σώμα των Επιθεωρητών και από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους της διυπουργικής επιτροπής και του υπουργείου Περιβάλλοντος, που προέβλεψαν τη σχετική ρύθμιση, ότι το σχετικό θεσμικό πλαίσιο είναι πολυδιάστατο και ασαφές, ενώ δεν υπάρχει στη νομοθεσία προσδιορισμένο πρόστιμο, δηλαδή «ταρίφα» για υπερβολική ρύπανση από τζάκια και ξυλόσομπες είτε παραβίαση της απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, βάσει του νόμου 2947/2001, που επιβάλλει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του ΥΠΕΚΑ, με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), προκύπτουν από αλγόριθμο. Ισχύουν συντελεστές, ανάλογα με το είδος και την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, ενώ η τιμή βάσης υπολογισμού του προστίμου για «μικρής έκτασης δραστηριότητες», όπως μπορεί να θεωρηθεί η ρύπανση του τζακιού, ξεκινά από το εξωπραγματικό ποσόν των 2.500 ευρώ.

Τα αντίστοιχα πρόστιμα, που επιβάλλουν τα κλιμάκια των Περιφερειών, για εκπομπές καυσαερίων κεντρικής θέρμανσης, επίσης δεν είναι απολύτως προσδιορισμένα, καθώς κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ και υπολογίζονται ανάλογα με την έκταση της ρύπανσης.

Η επιβολή των συγκεκριμένων προστίμων, όπως και η εφαρμογή της απαγόρευσης στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, λένε με μια φωνή οι ειδικοί, είναι απολύτως έωλη και ανεφάρμοστη. 

Οι "ειδικοί" προφανώς δεν έχουν ακούσει για την Ατζέντα 21; Δεν έχουν ακούσει ποιος και ποια τράπεζα ωφελείται από όλα αυτά και που το πάνε; Δεν έχουν καταλάβει οι "ειδικοί" ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία και τίποτα δεν είναι 'κουφό και γελοίο'; Εμείς που ΔΕΝ είμαστε ειδικοί το γράψαμε από πέρσι ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί αλλά θα οξυνθεί και με τις ευλογίες της πουλημένης ΜΚΟ Greenpeace που συνέχεια επιμένει να ΜΗΝ δοθεί φτηνό πετρέλαιο αλλά να δοθούν ΔΑΝΕΙΑ στα ήδη πτωχευμένα νοικοκυριά για να κάνουν τα σπίτια τους 'πράσινα'. Με λίγα λόγια, σβήνουμε τη φωτιά στα τζάκια και βάζουμε κι άλλη φωτιά στα πορτοφόλια!!!
 allnewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...