Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Γκάμπριελ>Οι Έλληνες ολιγάρχες έχουν καταληστέψει τη χώρα τους και δεν δίνουν μία για να βοηθήσουν!

Ενα «φαινόμενο ντόμινο αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει μια μείωση του χρέους της Ελλάδας δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στο περιοδικό Focus τονίζοντας ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα «ο ενθουσιασμός των ιδιωτών επενδυτών για επενδύσεις στην ευρωζώνη να πέσει και πάλι στο μηδέν»
«Προειδοποιώ ρητά ενάντια σε ένα κούρεμα», υπογράμμισε η Αγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι το χρέος και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα θα εξεταστούν εκ νέου το 2014, όπως έχει προγραμματιστεί.
«Η χώρα αυτή έχει ακόμα πολλά να κάνει και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έχοντας αντιληφθεί πόσο λαμόγια είναι οι Έλληνες ολιγάρχες αναφέρει ότι έχουν καταληστέψει τη χώρα τους και τώρα πλέον δεν την βοηθάνε!

«Αντί να διατίθενται νέα κονδύλια από χρήματα Γερμανών και Ευρωπαίων φορολογουμένων, η Ελλάδα χρειάζεται πρώτα μια εσωτερική κατανομή των βαρών» τόνισε ο Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν οι σούπερ πλούσιοι Ελληνες να μην συμβάλουν καθόλου στη σωτηρία της χώρας, αν και πολλοί από αυτούς την έχουν καταληστέψει».

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, προειδοποίησε να μη δοθεί λευκή επιταγή στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Kieler Nachrichten, ο Βεστερβέλε αναφέρει ότι δεν πρέπει κανείς να αποκλείει εξ αρχής νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά σημειώνει πως είναι σημαντικό να μην δοθεί άλλο χρηματοδοτικό πακέτο, μέχρις ότου η Ελλάδα εφαρμόσει όλα τα μέτρα, για τα οποία έχει δεσμευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...