Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πέρασε το «Πολυνομοσχέδιο»



Χωρίς απώλειες για την συγκυβέρνηση πέρασε το περίφημο Πολυνομοσχέδιο με τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι αυτές οι τροπολογίες περιλαμβάνουν την κατάργηση του κατώτερου μισθού.
Με 168 «ναι», 123 «όχι», 1«παρών» υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο.

Διαβάστε εδώ την 1η τροπολογία της τελευταίας στιγμής που καταργεί τον κατώτερο μισθό:

Διαβάστε εδώ την 2η τροπολογία της τελαυταίας στιγμής που αφορά την παραχώρησης χρήσης αιγιαλού.

Νωρίτερα κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή υπήρξαν πολλές φορές εντάσεις σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας του κατεπείγοντος και της απόφασης της κυβέρνησης να περάσει όλες τις τροπολογίες σε ένα ενιαίο άρθρο προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές.

Ένταση σημειώθηκε και μεταξύ των βουλευτών κυρίων Κουρουμπλή και Κακλαμάνη, όταν ο τελευταίος υπονόησε ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε αποκλειστεί από τις εκλογές του 2004 εξαιτίας της συμμετοχής στου στην υπόθεση Πάχτα.

Νωρίς το απόγευμα ο υπουργός οικονομικών Γ.Στουρνάρας, δέχτηκε την τροπολογία της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την καταβολή του χαρατσιού στα φτωχότερα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, θα μπορούν να ρυθμιστούν ο αριθμός των δόσεων και το ύψος της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά».

Παράλληλα η τροπολογία, η οποία αφορά ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία και αποτελούσε «πίεση» της Δημοκρατικής Αριστεράς, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα ακόμα και τη δυνατότητα ολοκληρωτικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε, παράλληλα, στην Ολομέλεια της Βουλής την αποδοχή του πρώτου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για προσωρινή ολιγόμηνη πρόσληψη προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε, για δημοσιονομικούς λόγους, το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, που πρότεινε την υπό όρους μείωση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων. «Η εφαρμογή της πρότασης για απασχόληση ανέργων σε κοινωφελή προγράμματα δήμων και περιφερειών, αντιμετωπίζει τους ανέργους ως παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας», παρατήρησε ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, αποδέχθηκε βουλευτική τροπολογία με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO AE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...