Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ανασχηματισμός: Η νέα έφοδος του ΠΑΣΟΚ στα κρατικά ταμεία με την σφραγίδα Α.Σαμαρά...

CUSTOMIZED ANAΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο το εγκλήματος: Έφοδο ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ως αντάλλαγμα στην υποστήριξη στον Α.Σαμαρά και στην αποδοχή της πρωθυπουργοποίησής τoυ.
Το κόμμα που βαρύνεται με τα χειρότερ εγκλήματα σε βάρος της χώρας με τα στελέχη που εκλεβαν ακόμα και το ίδιο τους το ταμείο (100 εκατ. "έκαναν φτερά" από το ταμείο του
κόμματος, όπως διακρίβωσαν πέντε ανεξάρτητοι ελεγκτικοί οίκοι) επιστρέφει στην κυβέρνηση για να κάνει, τι;
Να μπορέσει να συγκρατήσει τα ποσοστά στο 7% που του δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και να συμμετάσχει στη νομή της εξουσία με τον τρόπο που μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει και έχει αποδείξει ευρισκόμενα συνολικά πάνω από δύο δεκαετίες στην κυβερνητική εξουσία, αλλά αλλοτριώνοντας την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από το 1981 είτε ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι.
Πιθανόν και την Μ.Εβδομάδα, αλλά το σίγουρο, αμέσως μετά από αυτήν, ο Α.Σαμαράς θα ανασχηματίσει την κυβέρνησή του για να χωρέσουν 5-8 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφού ουσιαστικός λόγος για ανασχηματισμό δεν υπάρχει. Αυτοί που θα αλλάξει είναι οι καμμένοι λόγω Μνημονίου και τρόικας και αυτοί που θα έρθουν θα καουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο νυν υπουργός της ΔΗΜΑΡ. Τα ονόματα που ακούγονται από τον ΠΑΣΟΚ για να φορέσουν υπουργικό κουστούμι ή ταγιέρ είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης (που αναμένεται να αντικαταστήσει τον Λιβιεράτο), ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Θάνος Μωραΐτης κσι ίσως σε θέση αντιπροέδρου ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος.
Αμετακίνητος (έτσι ή αλλιώς δεν δίνει έγκριση η τρόικα για να τον αλλάξει ο Α.Σαμαράς) φέρεται ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάραςς, ενώ μεγάλη πιθανότητα να διατηρήσουν τις θέσεις τους έχουν και ο αναπληρωτής υπουργός Χ.Σταϊκούραςκαθώς κ, αι ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάννης.
Στις θέσεις τους φαίνεται πως διατηρούνται και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βέβαια ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει την "ευλογία" της αμερικανικής πρεσβείας.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Π.Παναγιωτόπουλος δεδομένων των συνθηκών "Έχει κάνει καλή δουλειά" θεωρούν στο Μαξίμου και μένει (κάποιοι εσωκομματικοί αντίπαλοί του διακινούν το όνομα του Μ.Βορίδη ως πιθανού αντικαταστάτη του).
Αντίθετα αβασηχματίζεται στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη. Ανάλογη αναμένεται να είναι η τύχη του του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη, του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη και του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτου.
Εξάλλου, ενδεχόμενο αποχώρησης υπάρχει και για τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και ο Α.Ρουπακιώτης .
Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης από τη ΔΗΜΑΡ, επιθυμεί να προωθήσει στην κυβέρνηση τον Νίκο Τσουκάλη και Γρηγόρη Ψαριανό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...