Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Δημιουργείται νέα ομάδα της Αστυνομίας


 
 
 
Μια νέα ομάδα της Αστυνομίας που θα κυκλοφορεί με τζιπ, θα φέρει βαρύ οπλισμό και θα έχει εκπαιδευτεί στα πρότυπα της ΕΚΑΜ, θα ριχτεί στη μάχη με τη βαριά εγκληματικότητα στις αρχές του χρόνου.

Οι δεκάδες συμμορίες με τα καλάσνικοφ που εισβάλλουν σε σπίτια, δολοφονούν πολίτες στον δρόμο για λίγα ευρώ και λυμαίνονται την πρωτεύουσα, είναι η αιτία για τη σύσταση της νέας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., την οποία χαρακτηριστικά οι επιτελείς της Κατεχάκη την περιγράφουν ως μίνι ΕΚΑΜ.

Οπως προβλέπει το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο έχει βασιστεί σε ανάλογου τύπου υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, οι νέες ειδικές ομάδες θα περιπολούν 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο και θα επεμβαίνουν μόνο σε περιπτώσεις βαριάς εγκληματικότητας.
...

Με απλά λόγια, δεν θα κυνηγούν τσαντάκηδες και τοξικομανείς, αλλά συμμορίες αλλοδαπών με καλάσνικοφ, νονούς οπλισμένους σαν αστακούς, σκληρούς ληστές κ.ά. Δεν αποκλείεται κάθε τζιπ να συνοδεύεται και από μια μοτοσικλέτα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει ή να εμπλακεί σε καταδίωξη κακοποιών που επιβαίνουν σε δίκυκλα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το όνομα της σούπερ ομάδας, ωστόσο θα εφαρμοστεί πρώτα στην Αθήνα και έπειτα στην υπόλοιπη χώρα και θα ενταχθεί στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Κατάργηση τμημάτων

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει την κατάργηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών Τμημάτων που απασχολούν λιγότερους από 25 αστυνομικούς και τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας που θα λειτουργεί ανεξάρτητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...