Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

«Κυβερνητικό πραξικόπημα» φοβούνται στο ΣΥΡΙΖΑ


  • 1412
     


 «Κυβερνητικό πραξικόπημα» φοβούνται στο ΣΥΡΙΖΑ
 
Σε μία μάχη χαρακωμάτων έχουν επιδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, έχουν φτάσει στ’ αυτιά τους πληροφορίες για παρασκηνιακή – όπως λένε – προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη και της Νέας
Δημοκρατίας να μπλοκάρουν τη συζήτηση για την πρόταση μομφής, η οποία έχει οριστεί για τις 30 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση σκέφτεται να καταθέσει και άλλη πρόταση για εξεταστική (χρειάζονται 60 Βουλευτές) για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, αλλά με χρονικό ορίζοντα όχι μόνο τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά πολύ πιο πίσω.
Πρόθεση της Κυβέρνησης – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – είναι οι δύο προτάσεις να συζητηθούν μαζί, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους Βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τη πρόταση του κόμματος και όχι του ΣΥΡΙΖΑ και να μην προκληθούν και νέα ρήγματα στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Κάτι τέτοιο όμως, λένε στην Κουμουνδούρου, προσκρούει στο άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν αρέσει καθόλου και στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, που μπορεί ξαφνικά να βρεθεί στο κάδρο μαζί με τους Παπανδρέου, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλο.
Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για casus belli και για κυβερνητικό πραξικόπημα, σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, και διαμηνύουν προς την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη πως – μπορεί στην περίπτωση των αποκαλύψεων για το πρόσωπο του από τη Real news να μην έδωσαν συνέχεια, τώρα όμως δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια.
Η πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής είναι αυτονόητη, σχολίαζε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...