Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για την Ντόρα Μπακογιάννη


Με 236 υπέρ, 5 κατά, 3 παρών και ένα άκυρο η Βουλή αποφάσισε σήμερα την άρση της ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση της μη δήλωσης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο πόθεν έσχες του 2011 από τον επιχειρηματία σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.

Πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία η βουλευτής της ΝΔ ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε η ίδια
να αρθεί η ασυλία της για να πάει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη «ώστε να μην μείνει καμία σκιά που θα εκμεταλλευτούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Σας ζητώ με όση δύναμη έχει η φωνή μου να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας. Σε αυτό το βεβαρυμμένο κλίμα που οι πολιτικοί και η πολιτική απαξιώνεται και ο πολιτικός πλήττεται και ο κόσμος βλέπει εμάς με καχυποψία και οργή, χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια» τόνισε η κ. Μπακογιάννη δηλώνοντας πως είναι πάγια η θέση της υπέρ της ανάγκης αλλαγής του πλαισίου για τη βουλευτική ασυλία, όπως και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στη Βουλή συζητήθηκε και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου, την οποία είχε αποκαλέσει «εθνική πορνοστάρ και είχε κατηγορήσει για καραμπινάτη φοροδιαφυγή από… αρπαχτές.

Η Βουλή απέρριψε την αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με 224 ψήφους κατά.

Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από τους συναδέλφους του να αρθεί η ασυλία του δηλώνοντας πως «δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω και θα υποστηρίξω αυτά που είπα τον Απρίλιο του 2010 και ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση
.zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...