Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πάνω από 200 κρυμμένοι δισεκατομμυριούχοι στην Αφρική



Στην Αφρική πρέπει να υπάρχουν πάνω από 200 κρυμμένοι δισεκατομμυριούχοι που δρουν...
και πλουτίζουν στη λεγόμενη «ανεπίσημη» οικονομία.

Ο δρ.Mark Mobius - ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές και γνώστες των αναπτυσσόμενων αγορών με εμπειρία 40 ετών – εκτιμά ότι πολλοί από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους, θα προσπαθήσουν να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους μέσα στα επόμενα χρόνια.


«Βλέπουμε πολλούς εξ’ αυτών να πηγαίνουν στο Λονδίνο ή σε άλλες χώρες με σκοπό τη διατήρηση του πλούτου τους, πράγμα που δεν θα είναι όμως εύκολο λόγω νομοθεσιών περί δωροδοκίας, διαφθοράς κτλ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η αφρικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό της τάξεως του 6% για τα επόμενα πέντε χρόνια, όταν στον αντίποδα η ανάπτυξη στην Ευρώπη υπολογίζεται από μηδέν έως 2%.

«Έξι από τα δέκα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα κράτη τα τελευταία 10 χρόνια προέρχεται από την Αφρική», επισημαίνει σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη ο δρ. Mobius.

Αναφορικά με το υψηλό ρίσκο που ενέχουν οι επενδύσεις στην Αφρική, εμφανίζεται αρκετά θετικός, καθώς εκτιμάει ότι η πολιτική αβεβαιότητα και οι βίαιες συγκρούσεις θα εξασθενίσουν καθώς η νέα γενιά είναι πιο ενημερωμένη και πιο αποφασισμένη να υιοθετήσει και να ενθαρρύνει μεταρρυθμίσεις σε αυτές τις χώρες.


lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...