Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλήψεις 5 προέδρων εταιρειών για φοροδιαφυγή


Δικογραφία κακουργηματικής φύσης για φοροδιαφυγή σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία σε βάρος πέντε εταιρειών.
Δικογραφία κακουργηματικής φύσης για φοροδιαφυγή σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία σε βάρος πέντε εταιρειών. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συλλήψεις χρεοφειλετών του Δημοσίου από την ΕΛ.ΑΣ. Υστερα από πολύμηνη έρευνα, η Οικονομική
Αστυνομία ανακάλυψε 115 εικονικά τιμολόγια, που ξεπερνούν τα 5,8 εκ. ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών, ενώ αναζητείται 45χρονος διαχειριστής εταιρείας.
Στο μέτωπο των συλλήψεων, πάνω από 22 εκατ. ευρώ χρωστούσε στο Δημόσιο ένας 69χρονος που συνελήφθη στο Ελληνικό. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος των οφειλών του ήταν 22.442.750,60 ευρώ. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 22ου ανακριτή Πειραιά και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών.
Επίσης, συνελήφθη στον Πειραιά 55χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 5.345.394 ευρώ. Σε βάρος του εκκρεμούσαν απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή φυλάκισης 9 ετών και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 2 ετών.
Τέλος συνελήφθη στην Ν. Ιωνία 49χρονος διαχειριστής εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 434.045,65 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...