Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Βαγγέλας ο λιμενεργάτης


  • 1
     


 Βαγγέλας ο λιμενεργάτης
«Μα είναι δυνατόν πρόεδρος της Βουλής και να μιλάει σαν λιμενεργάτης», αναρωτιούνται όσοι παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες τις δημόσιες παρεμβάσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Όσοι απορούν, απλώς δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Μεϊμαράκης. Πρώτα πρώτα δεν του χαρίστηκε τιμητικά το προσωνύμιο «Βαγγέλας»! Πολλοί Βαγγέληδες ή Ευάγγελοι θήτευσαν και θητεύουν στην Βουλή, αλλά μόνο
έναν αποκαλούν «Βαγγέλα». Όχι επειδή είναι υπέρβαρος, αλλά επειδή εκφράζεται συχνά με αγοραίο τρόπο.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που προχθές καθύβρισε δημοσιογράφο και χθες συνάδελφό του μέσα στην Βουλή, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί, μόνο και μόνο λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς του που θεωρείται ανεπίτρεπτη για το αξίωμα που κατέχει. Αλλά στην Ελλάδα, όχι μόνο παραμένει στην θέση του, αλλά εξακολουθούν και τον εμπιστεύονται οι αρχηγοί των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων που τον επέλεξαν για το τρίτο υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα.
Το αν έχει δίκιο ή άδικο που είναι τόσο εξοργισμένος αυτές τις μέρες ο Μεϊμαράκης, είναι ένα άλλο θέμα. Αλλά και δίκιο να έχει, ασφαλώς το χάνει με τον τρόπο που εκφράζεται…
Για την εικόνα που εμφανίζει η Βουλή λόγω του προέδρου τους, μπορεί να εκπλήσσονται οι πολίτες που δεν γνωρίζουν, αλλά δεν μπορεί να εκπλήσσονται εκείνοι που τον ψήφισαν, γιατί εκείνοι τουλάχιστον τον γνώριζαν.
Όταν ήλθε η ώρα να επιλέξουν πρόεδρο της Βουλής, επέλεξαν εκείνον που πριν από λίγους μήνες, φώναζε σε συνάδελφό του και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, «αν είσαι άντρας βγες έξω να σε γ…».
Τα τρία κόμματα επέλεξαν για πρόεδρο της Βουλής, εκείνον που πριν από λίγους μήνες, έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε πολιτικό αρχηγό, όταν διασταυρώθηκαν τα βήματά τους στην Βουλή.
Κι εκείνον που το φθινόπωρο του 2009, απειλούσε δημοσίως ότι θα… σκίσει, τον μετέπειτα αρχηγό του κόμματός του και πρωθυπουργό.
Αλλά όλα αυτά ξεχάστηκαν γιατί τότε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν απλός βουλευτής. Τώρα όμως είναι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Και δεν μπορεί να εκφράζεται έτσι, εκείνος που κάθεται στην καρέκλα, που κάποτε τίμησαν ο Ιωάννης Αλευράς κι ο Αθανάσιος Τσαλδάρης
Του Βασίλη Χιώτη από tovima.gr
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...