Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Επιτέλους! Φέρνουν την ανάπτυξη . . .


20120812-102808.jpg(Στις παρενθέσεις τα σχόλια του economikos)
Σύμφωνα με την κυριακάτικο τύπο τα 11,5 δις “κλειδωσαν”, χτυπώντας (τι άλλο;) μισθούς και συντάξεις…
Έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι ότι μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη!
Μείωση των κύριων συντάξεων από τα 700 ευρώ και πάνω (λογικό γιατί αυτοί οι πολίτες
πλήρωναν κάθε μήνα ελάχιστες εισφορές τις δεκαετίες που δούλευαν και με 700 ευρώ ζεις σαν βασιλιάς), πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις (για να ζουν σαν απλοί Τσουκατοι οι πολυέξοδοι συνταξιούχοι, τόσο καιρό καλά έτρωγαν!)
και εφεδρεία για 45.000 δημοσίους υπαλλήλους (ναι το μετρό που το ξεκίνησαν, απέτυχε και το επαναφέρουν για δημοσιονομικό όφελος 300 εκατ.)
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η ένταξη σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 45.000 δημοσίων υπαλλήλων για 3 χρόνια με το 70% των βασικών αποδοχών.
Μέστα στο 2012 θα εφαρμοστεί και η μείωση του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων κατά 22,6%, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία εργαζομένων.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές αμοιβών στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ που θα φτάσουν μέχρι και το 50% και μάλιστα αναδρομικά απο το 2011, ενώ θα καταργηθούν επιδόματα και έκτακτες παροχές και θα επιβληθεί πλαφόν 2.200 ευρώ στις συνολικές αποδοχές
Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η χωρίς εξαίρεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ θα επιφέρει κατά μέσο όρο απώλειες 400 ευρώ το μήνα σε 68.000 εργαζόμενους.
Αυτό είναι ανάπτυξη! Μειώνεις μισθούς και συντάξεις, αυξάνεις τα χαράτσια και τους φόρους (που είναι έμμεση μείωση μισθού) και περιμένεις το ποτέ θα αποδώσει το σχέδιο…
Κατά τ’ άλλα σκέφτονται τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους… Βρε καθηγηταραδες, πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις Εργασιας αν δεν μπορεί να αγοράζει κανείς, αφού εξαφανίσατε τη μεσαία τάξη; Γιατί δεν λέτε τίποτα για το -23% στους μισθου στον ιδιωτικό τομέα;
Όλα αυτά στη χώρα που τρέχει με ύφεση 7%! 
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...