Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες! Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!!

Ξυπνάτε… ζώα …Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες!! Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. Τα τρία Μνημόνια και τα συνοδεύοντα αυτά δανειακές συμβάσεις, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Είτε δεν ψηφίστηκαν από τα 3/5 της Βουλής όπως ορίζει το Σύνταγμα είτε όταν πέρασαν με πάνω από 180 ψήφους, ψηφίστηκαν ως προσχέδια και όχι ως δανειακές συμβάσεις.


Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ πρώτα και η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζουν επί τρία χρόνια βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες και στην αυτοκτονία περίπου 4000 συμπατριώτες μας, έχοντας συνάψει Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που είναι όλα παράνομα!

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε είναι συγκλονιστικά, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση όχι μόνο για τα κόμματα που νομιμοποίησαν τις επαίσχυντες παρανομίες αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα λεγόμενα αντιμνημονιακά! Εφόσον διακηρύσσουν την αντιμνημονιακή τους πολιτική, πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουν να συντελείται μέσα στο Κοινοβούλιο εν ψυχρώ έγκλημα σε βάρος του λαού, χωρίς να εγκαταλείπουν τα έδρανα της βουλής ώστε να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης; ΣΥΡΙΖΑ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, αφού τάσσονται κατά των Μνημονίων, των βάρβαρων μέτρων εξαθλίωσης του κόσμου και κατά της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, θα έπρεπε άμεσα να αποχωρήσουν από το Κοινοβούλιο και να μην επιτρέψουν να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του τόπου και του πολύπαθου λαού!

Ιδού λοιπόν τα ντοκουμέντα που καταδεικνύουν ότι όσα βιώνει ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια είναι απότοκα παράνομων ενεργειών από το ίδιο το Κοινοβούλιο!

1ο Μνημόνιο:
Το πρώτο μνημόνιο ουδέποτε πέρασε από την Βουλή. Ο Παπανδρέου μαζί με τον Παπακωνσταντίνου επέβαλαν το 1ο Μνημόνιο με τον Ν.3845 στις 6 Μαΐου 2010. Η δανειακή σύμβαση που το συνόδευε, ουδέποτε συζητήθηκε! Το Σύνταγμα, που ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές, έγινε κουρελόχαρτο! Το Μνημόνιο δεν ήρθε στη Βουλή. Το νομιμοποίησαν μόνοι τους οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Η βουλή έγινε… γιάφκα!

Με βάση αυτό το παράνομο Μνημόνιο ήρθε την 1η Ιουλίου 2011 στην Βουλή ο Ν.3986/2011 προκειμένου να ψηφιστούν τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 (ο λεγόμενος εφαρμοστικός νόμος). Ήταν η περίοδος που οι αγανακτισμένοι έξω από την Βουλή έδιναν βροντερό παρόν και μία-δυο μέρες πριν οι Παπανδρέου-Σαμαράς έπαιζαν το θέατρο της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας! Ο νόμος που επέβαλε μέτρα θανάτου σε βάρος των Ελλήνων, ψηφίστηκε 154 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ + 1 ψήφο από την Έλσα Παπαδημητρίου.

Κατόπιν, ήρθαν πρόσθετα μέτρα σφαγής με τον Ν.4024/2011, ο οποίος πέρασε από την Βουλή στις 20 Οκτωβρίου 2011 και αφορούσε: Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015.

Στις 3 Οκτωβρίου 2011 ήρθε στην Βουλή ο Ν.4021/2011 όπου σε αυτόν και συγκεκριμένα στο άρθρο 48 έχουν καταχωρηθεί οι δανειακές συμβάσεις. Ο συγκεκριμένος νόμος, στο 4ο μέρος με το άρθρο 48 κύρωνε τα Μνημόνια που έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 του Συντάγματος, τουτέστιν με τα 3/5 των βουλευτών. Ψηφίστηκε όμως χωρίς τις απαιτούμενες ψήφους των 180 βουλευτών!
Το Σύνταγμα ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές! Νομιμοποίησαν και πάλι την παρανομία! Μετέβαλαν την Βουλή σε …γιάφκα κατά του λαού.

Το άρθρο 49 όμως του ίδιου Ν.4021/2011 αναφέρει ρητώς ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Εθνική νομοθεσία. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στην ψήφιση του νόμου από τα 3/5 της Βουλής δεν τηρήθηκαν και το Σύνταγμα έγινε και πάλι κουρελόχαρτο!

2ο Μνημόνιο:
Ο Ν.4046 μπήκε στο ΦΕΚ στις 14 Φεβρουαρίου-2012 και αφορύσε: Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας. Ο νόμος αυτός πέρασε από την Βουλή στις 12-Φεβρουαρίου 2012 με 199 Βουλευτές! Θα πει κανείς «ψήφισαν 199 βουλευτές άρα τα 3/5 της Βουλής άρα το Μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι νόμιμες»!

Έλα όμως που δεν ψήφισαν δανειακές συμβάσεις αλλά προσχέδια δανειακών;;;

Αντί για ποσά, στην θέση των ποσών
υπήρχαν τελίτσες (…), κενά και άλλα σχεδιάκια!!! Τρίλιζα ψήφισαν οι αθεόφοβοι! (βλέπε φωτό δίπλα, δεξιά και αριστερά. Τελίτσες και κενά). Είναι σαν να πας στην Τράπεζα να πάρεις ένα δάνειο και αντί για το ποσό σου βάζουν τελίτσες (…)! Τι χρωστάς στην Τράπεζα; Ό,τι ποσό θέλουν αυτοί ή…τελίτσες;

Οι κουτεντέδες της Βουλής στις 14/3/2012 ξαναέφεραν την δανειακή με την ΠΝΠ ΦΕΚ 55/Α/14-03-2012, αλλά και πάλι αυτό ήταν προσχέδιο δανειακών.

Στις 22 Μαρτίου 2012 με τον Ν.4060/2012 κυρώνεται η προηγούμενη ΠΝΠ - Δανειακές συμβάσεις. Δηλαδή τα προσχέδια!!! Και αυτός ο νόμος ήταν ανυπόγραφες δανειακές και μάλιστα χωρίς ποσά και ημερομηνίες.

Πέρασε στις 7 Νοεμβρίου 2012 με τις παρακάτω ψήφους: 126 ΝΔ + 27 ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016!

Η παρανομία της παρανομίας!

3ο Μνημόνιο:

Έρχεται στις 12-12-2012 με την ΠΝΠ ΦΕΚ 240/Α: Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πέρασε την 15η Ιανουαρίου 2013 με 166 Βουλευτές ο Ν.4111/2013 κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων» και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πού πήγαν οι 180 ψήφοι που απαιτούσε ο νόμος; Σιγά που θα κάτσουν να σκάσουν! Εδώ έκαναν …γιάφκα την Βουλή με την καταμέτρηση των ψήφων και την τήρηση του Συντάγματος θα ασχολούνται; Αρκεί που είναι αξιόπιστοι στους διεθνείς τοκογλύφους!

Ο λαός μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος τους; Εμείς λέμε ναι, μπορεί. Αν και ο συνταγματολόγος σε ραδιοφωνική του εμφάνιση δήλωσε για το θέμα.

Κατρούγκαλος: «Καμία από τις τρεις δανειακές συμβάσεις, κανένα από τα Μνημόνια δεν ήρθε να κυρωθεί στη βουλή με τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα δηλαδή ως υπογραμμένη Συνθήκη και μάλιστα με την πλειοψηφία των 3/5. Η πρώτη δανειακή σύμβαση κατατέθηκε και αποσύρθηκε και η δεύτερη και Τρίτη ψηφίστηκαν ως σχέδια και μάλιστα με το τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αρχικά εγκρίθηκαν τα σχέδια όχι οι συμβάσεις και μετά κυρώθηκαν . Δεν επιδιώχθηκε η ακύρωσή τους διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο που να επιτρέπει τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων . Το ΣτΕ ελέγχει μόνο την νομιμότητα Διοικητικών πράξεων, όχι διεθνών συμβάσεων και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Όσο δεν έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο αυτές οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να έχουν έλεγχο. Στο δεν Διεθνές Δικαστήριο πάλι δεν υπάρχει δικαστήριο που να ελέγχει ένα τέτοιο εσωτερικό ζήτημα».

Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Κατρούγκαλος τότε έχουμε να κάνουμε με το τέλειο έγκλημα σε βάρος του λαού! Είναι δυνατόν κύριε Συνταγματολόγε να μην υπάρχει λύση για να σωθεί ο λαός από αυτούς που μετέτρεψαν σε γιάφκα την Βουλή και τους Βουλευτές σε …συνδικάτο του εγκλήματος;



του Μάκη Βραχιολίδη για το indobserver
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...