Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Λίγη Ντροπή κύριε Σαμαρά! Πώς αφήνετε τους υπουργούς σας να ληστεύουν οικογένειες χωρίς δικαστικές αποφάσεις;

Δεν μπορεί πλέον να το αντέξει ο νους του ανθρώπου ότι ένα αποτυχημένο κράτος κλέβει ασύστολα χωρίς ευαισθησία από πολίτες που υποφέρουν!!


Του Κώστα Βουκελάτου

Πώς αφήνετε τους υπουργούς σας να βιάζουν οικογένειες επειδή δεν έχουν να πληρώσουν; Γιατί μπερδεύετε κε Σαμαρά τους μεροκαματιάρηδες που το αποδεικνύουν με τη δήλωση τους και τον τρόπο ζωή τους με τους έχοντες και κατέχοντες; 

Γιατί υπεξαιρείτε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα από λογαριασμούς μεροκαματιάρηδων που δεν έχουν πλέον να επιβιώσουν και τους παίρνετε ότι έχει περισσέψει στην τράπεζα;

Με ποιο δικαίωμα ένας διορισμένος πρωθυπουργός και ένας μη εκλεγμένος υπουργός οικονομικών κάνει τέτοιες ληστρικές επιδρομές; 

Τα χρέη στο δημόσιο που η κρίση και οι αποφάσεις σας έχουν δημιουργήσει φέρνουν κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και πλειστηριασμούς ακινήτων. Από τις αρχές τους χρόνου χιλιάδες είναι οι οφειλέτες ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ακόμη και μικρά ποσά και είδαν το λογαριασμό τους στην τράπεζα ληστευμένο χωρίς δικαστικές αποφάσεις απλά έτσι με ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ, ενώ και οι πλειστηριασμοί ακινήτων πολλαπλασιάστηκαν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ημερησία από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς - ΑΚΟΥΣΕ ΚΟΣΜΕ!!! - οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα! Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους. 

Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά. «Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο. 

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι μαζί με αυτούς για τους οποίους ασκήθηκαν κατασχέσεις φθάνουν τους 156.758. Τα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που μπήκαν στα ταμεία έφθασαν το 1,5 δις ρυρώ.

Το τραγικό είναι ότι δε γίνεται αυτή η διαδικασία στους μπαταχτσήδες αλλά σε όλους τους πολίτες που υποφέρουν και οι έχοντες και κατέχοντες προστατεύονται από τον μη εκλεγμένο υπουργό Στουρνάρα!

Είναι ντροπή αυτή η συμπεριφορά!

Έρχονται γιορτές, φτάνει πλέον! Είναι κλοπή η υπεξαίρεση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων χωρίς δικαστικές αποφάσεις που να τις δικαιολογούν ο Σαμαράς πρέπει να το σταματήσει δεν θίγονται οι πλούσιοι και οι μπαταχτσήδες με τις υπεξαιρέσεις και τις κατασχέσεις ακινήτων, θίγονται οι φτωχοί γιατί ο Στουρνάρας ο μη εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό έχει ξεσκίσει τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους οικογενειάρχες αφήνοντας στην πείνα και την ανέχεια χιλιάδες οικογένειες.

ΑΙΣΧΟΣ!!!
freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...