Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζουν την κοροϊδία! 25 εκατ. ευρώ κοστίζει Αντωνάκη το τζάμπα WiFi; Θα προλαβεις; Πρόσεχε γιατί θα σου κρεμάσουν κουδούνια σαν τον Τζέφρι!

wifi1

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, το πρόγραμμα για δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως το
ίντερνετ πλέον είναι κοινωνικό αγαθό.
Το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Τεχνολογίας Δημήτρης Πτωχός και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα, το πρόγραμμα για το δωρεάν Wi-Fi θα κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα βρεθούν από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αυτά τα χρήματα, τα 5 εκατ. θα λάβει το Δημόσιο και τα 20 εκατ. ευρώ στους Δήμους.
Το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνολογίας έχει αναλάβει να εγκαταστήσει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε 120 νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα, σε 1.000 δημόσια κτίρια, σε όλα τα λιμάνια της χώρας και σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Παράλληλα η κυβέρνηση διεξάγει συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να τοποθετήσουν 5.000 κεραίες Wi-Fi, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως υπουργός Μεταφορών έχει αναλάβει να φέρει το διαδικτυακό σήμα στο Μετρό και στις στάσεις των λεωφορείων.
 makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...