Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Επεισόδια με ένταση και ξύλο στα δημόσια νοσοκομεία

nosokomeiakoi_giatroi2_626_355Τελειωμό δεν έχουν απότι φαίνεται τα επεισόδια στα δημόσια νοσοκομεία. Μέσα σε ένα 24ωρο μετά τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίσθηκαν στο νοσοκομείο της… Κέρκυρας τη σκυτάλη πήρε το νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο προαύλιο του νοσοκομείου
κάνοντας τα όλα γυαλιά καρφιά.

Και στις δύο περιπτώσεις θύματα οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς οι οποίοι έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν έντρομοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο αμφιθέατρο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου γίνονταν μια εκδήλωση και την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου οι οποίοι ζητούσαν μεταξύ άλλων: προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίσθηκαν περίπου 15 κουκουλοφόροι οι οποίοι χωρίς αιτία και αφορμή άρχισαν να προπηλακίζουν τους γιατρούς το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν αλλά και να βάψουν τις κάμερες ασφαλείας με μαύρο χρώμα φωνάζοντας »έξω οι κάμερες από το νοσοκομείο».

Έντρομοι οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς τους δεν πίστευαν στα μάτια τους για αυτές τις σκηνές που αντίκρυζαν.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να γνωστοποιήσει το γεγονός μέσω του τουίτερ ενώ ενέπλεξε και εργαζόμενους του ΕΣΥ στα επεισόδια.

toy

Ακολούθησε νέο τουίτ διαμαρτυρίας για το πως στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις.

Σε αναβρασμό η Κέρκυρα

Από την άλλη πλευρά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όλα ξεκίνησαν όταν το μεσημέρι της Πέμπτης δύο ελεγκτές τυο ΣΕΥΥΠ μπήκαν στο νοσοκομείο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Οι παραβρισκόμενοι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές επιχείρησαν να τους αποτρέψουν με συνέπεια να σημειωθεί ένταση και αντεγκλήσεις.

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι ο έλεγχος επρόκειτο να γίνει όταν το νοσοκομείο παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις προσωπικού ενώ ακόμη και μηχανήματα είναι χαλασμένα εδώ και καιρό με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

πηγή:iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...