Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB !!



 
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα γεγονότα που ακολούθησαν...
-σε επίπεδο δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας- αφήνουν ανάγλυφο το στίγμα τους στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews. Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε ότι η
στυγερή δολοφονία αποτελούσε τον «αστάθμητο» παράγοντα που ανατρέπει τα δημοσκοπικά δεδομένα, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως φαίνεται στο σύνολο της δημοσκόπησης.

Οι πολίτες εμφανίζονται επηρεασμένοι όχι μόνο ως προς τις θέσεις τους για τη Χρυσή Αυγή, καθώς οι τακτικές και οι αντιδράσεις πολιτικών και κομμάτων αξιολογούνται κατά μεγάλο βαθμό αρνητικά. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση ποσοστών στην απήχηση, την καταλληλότητα και τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

• Συμπέρασμα πρώτο: Η Χρυσή Αυγή σαφώς δέχεται ισχυρό πλήγμα, πλην όμως παραμένει διακριτά τρίτο κόμμα.

• Συμπέρασμα δεύτερο: Η μάχη για την πρώτη θέση παραμένει σκληρή, καθώς η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογα με τη χρονική συγκυρία, παίρνουν το προβάδισμα. Παρά τις κοινωνικές εντάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κεφαλαιοποιεί τη δυσαρέσκεια, με συνέπεια η Ν.Δ. να παραμένει πρώτη.
• Συμπέρασμα τρίτο: Με εξαίρεση μια μικρή αύξηση των Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ -που προς στιγμή την εμφανίζει εντός Βουλής- όλα τα άλλα κόμματα παρουσιάζουν μικρή πτώση. Αντιθέτως, αυξάνονται αρκετά η αδιευκρίνιστη ψήφος και η επιλογή «άλλο κόμμα».

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 1,2% (Ν.Δ. 22,2% - ΣΥΡΙΖΑ 21%), ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά ανεβαίνει στο 1,5%.
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...