Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οργή στη γειτονιά του Λαζανά για την απόδραση του Αφγανού


Tην οργή τους εκφράζουν οι κάτοικοι στις Ιτιές Πατρών εξαιτίας της απόδρασης του Αφγανού που είχε δολοφονήσει τον άτυχο Θανάση Λαζανά και ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην του από το δικαστήριο.
Οργή στη γειτονιά του Λαζανά για την απόδραση του Αφγανού
Μάλιστα οι συγγενείς του Λαζανά δε γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους αφού αιφνιδιάστηκαν σήμερα όταν μπήκαν μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε εν τη απουσία του σήμερα από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση, αφήνοντας πίσω του τεράστια κενά.
Αυτό που προκαλεί επίσης την αγανάκτηση των οικείων του και όχι μόνο είναι ότι αντιμετωπίστηκε
από Αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.
Στην γειτονιά του Λαζανά οι κάτοικοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απίστευτη απόκρυψη της απόδρασης αλλά και για την αμέλεια που οδήγησε στην απόδραση όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.
«Πώς είναι δυνατόν να μην είχε γνωστή η είδηση της απόδρασης; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενημε΄ρωσει τουλάχιστον τους γονείς; Πώς είναι δυνατόν να έχει διαταχθεί ήδη έρευνα και να μην έχει παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Υπάρχει κράτος;» αναρωτιούνται μιλώντας στο thebest.gr. Σε αναβρασμό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φουντώσουν εντάσεις με τους μετανάστες που κυκλοφορούν στην περιοχή.
Να υπενθυμιστεί πως ο  Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ' οπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο!
Το φονικό που κυριολεκτικά συγκλόνισε την Πάτρα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές τριών  Αφγανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...