Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Τώρα τι του λες ;;;Παπανδρέου: Η συνείδησή μου λέει ότι έκανα το σωστό


Επιμένει για την ορθότητα της πολιτικής του  - Δεν μετανιώνει για το Μνημόνιο -  «Στο διαβατήριό μου μετράει το Χάρβαρντ, όχι το Έλληνας Πρωθυπουργός»

Παπανδρέου: Η συνείδησή μου λέει ότι έκανα το σωστό
Αμετανόητος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου που μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί τι έχει προκαλέσει με τις πράξεις του σε μια ολόκληρη χώρα.
Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε για μια ακόμη φορά στην ορθότητα της πολιτικής που ακολούθησε, στην ανάδειξη του ελληνικού προβλήματος ως προβλήματος της Ευρώπης, αλλά και στην ιδιαίτερη
σχέση της Ελλάδας με τον Αραβικό κόσμο.
Μιλώντας στο JFKJr Forum, όπου συζήτησε με τον Mike Doukakis, ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε πως στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard που έχει μαζί του παρά για το διπλωματικό διαβατήριο, όπου αναφέρεται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι επί της πρωθυπουργίας του ήθελε να συνδυάσει δύο θέματα: την οικονομική κρίση αλλά και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
«Όταν είσαι στην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να προσθέσει «όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου μού λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε».
Με απίστευτη άνεση και προσπαθώντας να αποδείξει πως παρουσίασε σημαντικό έργο ως πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις αλλαγές που επιχείρησε η κυβέρνησή του σε υγεία και εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τη λέξη «ανανέωση» και στο γεγονός ότι ανέβαζε όλες τις αποφάσεις στο διαδίκτυο για να υπάρχει διαφάνεια.
Η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά Ευρωπαϊκή
Μιλώντας στο ακροατήριό του στη Βοστώνη, επέμεινε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην ίδια την Ευρώπη.
«Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν τη φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσα σε όλο το σπίτι... Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης».
«H λιτότητα δεν είναι η λύση» τόνισε για να προσθέσει ο Mike Doukakis από την πλευρά του: «Η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μια χώρα από την ύφεση».
Βέβαια πρέπει να υπενθυμίζουμε πως ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός πήρε αυστηρά μέτρα λιτότητας, προσπαθώντας μάλιστα να πείσει τους Έλληνες πως έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης πως θα πρέπει η Ευρώπη να αρχίσει να συζητάει το θέμα εκλογής προέδρου.
Η σχέση με την Αραβική Άνοιξη
«Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Νοτιανατολική Ευρώπη.
«Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης, για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...