Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η τρόικα "ξεθωριάζει" τον "κόκκινο Πάνο"

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ; ΜΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
Αμήχανη η κυβέρνηση παρακολουθεί την Κομισιόν να παρεμβαίνει ωμά σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Σύμφωνα με έκθεσή της, την επόμενη του Eurogroup κάνει λόγο για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ούτε τη γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά ούτε και την οικονομική κρίση, προτείνουν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στον ελληνικό στρατό ως μέτρο μείωσης των αμυντικών δαπανών! Δεν λένε όμως κουβέντα για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Για το αν Ελλάδα θα μπορεί να συντηρήσει μισθοφορικό στρατό με αυξημένες απαιτήσεις. Δεν λένε τίποτα για τις μίζες των αμυντικών εξοπλισμών που μοίραζαν οι Ευρωπαϊκές χώρες για να προμηθευόμαστε τα οπλικά τους συστήματα ανεβάζοντας ιλιγγιωδώς το κόστος.
Πετσοκόβουν την άμυνα της χώρας
Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Κομισιόν μία ημέρα μετά από το Eurogroup με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012 ενώ δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για μειώσεις τόσες ώστε να μην “επηρεάζεται η αμυντική ικανότητα της χώρας”. Αντιθέτως προβλέπονται μειώσεις μέχρι το 2016 που κυμαίνονται από 41 έως 62%(!) σε «λειτουργικές δαπάνες» και προσθέτει ότι:
«(…)περαιτέρω εφορθολογισμός των δαπανών μπορεί να γίνει μέσω αύξησης της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας!»
Αμέσως μετά τη δημοσίευση του θέματος ήρθε μια χλιαρή αντίδραση από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που με σχόλιο τους αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο καθεστώς της θητείας, επιχειρώντας έτσι να κλείσουν το θέμα.
Ούτε μια δήλωση, ούτε μια απάντηση στη ουσία της πρόκλησης των Βρυξελλών.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...