Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ENA KEΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

  • 0
     



 ENA KEΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ
 Η αυτοκτονία ενός 76χρονου μπροστά στην πλατεία Συντάγματος για οικονομικούς λόγους είναι αποτέλεσμα της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας.
Δεν πρέπει καν να μπούμε στο δίλημμα αν αυτή είναι πράξη δειλίας ή πράξη ηρωική. Ένας συνάνθρωπός άφησε μια…
διαθήκη σε όλους εμάς. Μια διαθήκη αντίστασης σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον μας.
Ουδόλως με ενδιαφέρει πως δημιουργήθηκε το χρέος αυτού του άμοιρου 76χρονου. Δεν με ενδιαφέρει γιατί πάνω από όλα είμαι άνθρωπος! Δεν με ενδιαφέρει γιατί αυτός είναι νεκρός. Και στην Ελλάδα όταν αναφερόμαστε στους νεκρούς λέμε “Θεός σχωρέστον”!
Με ενδιαφέρει όμως το χρέος που μας φόρτωσαν οι ζωντανοί ή καλύτερα κάποια ζωντανά σαν τον Μπεγλίτη που για αυτούς μόνο ο Θεός συγχωρεί. Οι ίδιοι ακόμα και σε νεκρούς κοιτάζουν να ρίξουν ευθύνες και δηλητήριο!
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος  ήξερε καλύτερα τι έκανε και σε τι έφταιξε. Έκανε την κριτική του και επέβαλε μόνος του την ποινή του στον εαυτό του. Δεν χρειάζεται άλλες δίκες.
Δίκες χρειάζονται κάποιοι άλλοι που δεν έχουν το θάρρος να πουν την άποψή τους, που φηφίζουν αδιάβαστοι και αδιάφοροι για τον πόνο που προκαλούν. Για τον πόνο που προκαλούν από τις δόλιες πράξεις τους. Αυτοί χρειάζονται δικές  και η καταδικαστική απόφαση θα βγει την ημέρα των εκλογών! Γιατί ο λαός δεν ξεχνά…
Γιατί οι Έλληνες ακόμη έχουν αντανακλαστικά. Και φάνηκαν σήμερα στο Σύνταγμα και ας ήταν κατά κάποια εκατομμύρια λιγότεροι. Τα εκατομμύρια θα αποφασίσουν αύριο στις κάλπες.
Γιατί μέχρι τώρα την ευθύνη την είχαν οι 300 της Βουλής. Από σήμερα την ευθύνη την αναλαμβάνουν όλοι οι Έλληνες!
svoura      
  ENA KEΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο 76ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΙ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
- Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία. Μα είμαστε 11 εκατ. και το όνομά μας είναι Αντίσταση -ΣΥΝΤΑΓΜΑ



filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...