Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απαγορεύει διαδηλώσεις και χημικά ο Καμίνης!


Απαγορεύει διαδηλώσεις και χημικά ο Καμίνης!Το δικαίωμα να απαγορεύει διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας δίνει στην Αστυνομία ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με πρόταση νόμου που παρουσίασε σήμερα.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι διοργανωτές της διαδήλωσης υποχρεούνται να ειδοποιήσουν τις αρχές τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της, ενώ αναλαμβάνουν την ευθύνη
για οτιδήποτε προκύψει.
Επιπλέον, δίνει το δικαίωμα στον γενικό αστυνομικό διευθυντή να απαγορεύσει μια διαδήλωση, μετά από εξέταση του προέδρου πρωτοδικών, αλλά και μετά από μια απλή γνωμοδότηση του δημάρχου!
Σύμφωνα με το tovima.gr, ο κ. Καμίνης δεν διευκρίνισε κάτω από ποιες συνθήκες και για ποιους λόγους θα απαγορεύεται μια συνάθροιση διαδηλωτών, ωστόσο είπε γενικά ότι θα προχωρεί στην απαγόρευση τους αν απειλείται η κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.
Επιπλέον έσπευσε να αποδώσει την πλήρη ευθύνη για την έκβαση της διαδηλώσης στους ίδιους τους διοργαντωτές.
Μάλιστα, οι τελευταίοι θα αποζημιώνουν όσους έχουν υποστεί βλάβη στη σωματική ακεραιότητα τους και στην ιδιοκτησία τους εξαιτίας της διαδήλωση, ενώ μπορεί να απαλλαχθεί μόνο αν αποδείξει ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα για την αποτροπή της ζημιάς.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι με την πρόταση νόμου αυτή θα αποκλείεται ρητά η χρήση χημικών από την Αστυνομία, ενώ οι ολιγάριθμες διαδηλώσεις θα έχουν το δικαίωμα να κινούνται στην άκρη του οδοστρώματος ή στο πεζοδρόμιο.
σ.σ. Μπας και μας δουλεύει ο Καμίνης;
Στη ζωή μας ουδείς είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι τα έχει δει όλα. Να, για παράδειγμα η περίπτωση του Καμίνη, του δημάρχου ντε, που το παίζει αριστερός, σπουδαίος και τρανός. Αλλά βέβαια ότι προέρχεται από την ευρύτερη Αριστερά είναι αγιασμένο σε αυτόν τον τόπο. Φυσικά υπάρχουν και σοβαροί, υπεύθυνοι και σωστοί άνθρωποι σε αυτόν τον χώρο. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, οι… Καμίνηδες!
Ακούς εκεί ο μεγάλος δημοκράτης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις… και καπάκι μας ξεφουρνίζει ότι απαγορεύει και την ρίψη χημικών. Τι λες καλέ; Αφού δε θα γίνονται διαδηλώσεις ποιος τρελός θα ρίξει χημικά και σε ποιόν;
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε δεν μας αφήνεις στον πόνο μας να πας να κάνεις καμιά άλλη δουλειά λέω γω;

ΑρΠα για το newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...