Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μυτιληναίος: Με δανεικά κι αγύριστα προς το Δημόσιο, πανηγυρίζει για τα κέρδη του

Μυτιληναίος: Με δανεικά κι αγύριστα προς το Δημόσιο, πανηγυρίζει για τα κέρδη τουΈτσι, παρουσιάζουμε κι εμείς κέρδη, κύριε Ευάγγελε.
Έτσι, σχεδιάζουμε κι εμείς επενδυτικό πρόγραμμα πάνω από 1 δισ. ευρώ, κύριε Ευάγγελε.
Έτσι, ανακοινώνουμε κι εμείς ότι θέλουμε να αγοράσουμε τη ΔΕΠΑ, κύριε Ευάγγελε.
Ο λόγος για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, ο όμιλος του οποίου ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τα
οικονομικά αποτελέσματα για το 2011, πανηγυρίζοντας για αυξημένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά 48,4 εκατομμύρια ευρώ.
Θα τα δώσει αυτά, άραγε, για να μειώσει το φέσι, που έχει ρίξει στη ΔΕΗ και στη ΔΕΠΑ, άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά; Μάλλον δύσκολα.
Και γιατί να το κάνει, όταν τόσα χρόνια έχει μάθει να λειτουργεί μπαταχτσίδικα ανενόχλητος;
Γιατί να σκεφτεί να πληρώσει τα χρέη του προς το Δημόσιο, όταν με τα λεφτά των άλλων – δηλαδή, όλων μας, των Ελλήνων φορολογουμένων – μπορεί και δηλώνει ότι «φέτος είναι η χρονιά που θα δούμε το επενδυτικό πρόγραμμα να αποδίδει καρπούς» και ότι θα διεκδικήσει τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, στην οποία χρωστάει εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ;
Αλήθεια, τίποτα δεν τον πτοεί; Ούτε η εισαγγελική παρέμβαση Πεπόνη για τα χρέη της Αλουμίνιον της Ελλάδος, που ανήκει στον όμιλό του ;
Και δεν είναι μόνο αυτά. Με περίσσιο θράσος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τους επενδυτές, έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΗ. «Είναι προς το συμφέρον της χώρας και όλων μας να ξεπεράσει η ΔΕΗ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να λειτουργεί ως μια υγιής επιχείρηση. Πρέπει όλοι, πελάτες, προμηθευτές και ανταγωνιστές, να αντιληφθούμε την ανάγκη και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση διασφάλισης της βιωσιμότητας της ΔΕΗ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας», είπε.
Να υποθέσουμε πως αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσετε τα χρέη σας, άνω των 130 εκατομμυρίων ευρώ, προς τη ΔΕΗ; Γιατί εμείς αυτό καταλαβαίνουμε από κάποιον, που κόπτεται, όπως λέει, για να ξεπεράσει η ΔΕΗ τα προβλήματά της και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για αυτό.
Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε, κύριε Ευάγγελε. Στην πράξη όμως;
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...