Σε φιάσκο αποδεικνύονται τόσο τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέτρα κατά της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας όσο και οι επιχειρήσεις «Σκούπα».
Νωρίς το απόγευμα μια γυναίκα που περπατούσε επί της οδού Μάρνη μαζί με το ανήλικο παιδί της, δέχτηκε επίθεση από έναν αλλοδαπό άντρα, ο οποίος με χρήση βίας τόσο σε βάρος εκείνης όσο και
στο έντρομο παιδί της, τους αφαίρεσε δύο χρυσούς σταυρούς, κόβοντας τους από τους λαιμούς τους και στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας.
Λίγο αργότερα θύμα ληστείας έπεσε ένας πεζός επί της οδού Πατησίων, όταν και πάλι ένας άγνωστος άντρας του επιτέθηκε και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου τον λήστεψε.
Αντίστοιχα περιστατικά, σημειώθηκαν στην Γλυφάδα σε βάρος ενός ηλικιωμένου από ένας άγνωστο δράστη που άσκησε βία σε βάρος του θύματός του και στην Μάνδρα Αττικής, όπου ένας Αθίγγανος χτύπησε μία γυναίκα και της άρπαξε τον σταυρό από τον λαιμό της, ενώ στη συνέχεια διέφυγε με ένα φορτηγάκι, όπου τον ανέμεναν δύο ομόφυλοί του συνεργοί.
prionokordela.gr