Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Επίθεση χιλιάδων διαδηλωτών στο κτήριο του ΝΑΤΟ για την αντιπυραυλική ασπίδα!
ImageΧιλιάδες διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να εισβάλουν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για την αντιπυραυλική ασπίδα που στήνει η συμμαχία και για τις συνεχείς επεμβάσεις της σε διάφορας σημεία του πλανήτη, όμως απωθήθηκαν την τελευταία στιγμή από την αστυνομία που προχώρησε σε 483 συλλήψεις και αφού είχαν διασπάσει προς στιγμήν τον αστυνομικό κλοιό.

«Κανείς από τους διαδηλωτές δεν μπήκε στην έδρα του ΝΑΤΟ. Συλλάβαμε 483 άτομα. Όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι το βράδυ», δήλωσε εμφανώς ταραγμένος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, Κρίστιαν Ντε Κόνινκ.
Οι διαδηλωτές, που είχαν φτάσει στις Βρυξέλλες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, ήταν στην πλειονότητά τους νέοι. Περίπου 500-600 αστυνομικοί τους περίμεναν έχοντας πάρει θέσεις κατά μήκος του περιβόλου που προστατεύει την έδρα του ΝΑΤΟ και το γειτονικό γενικό επιτελείο του βελγικού στρατού.
Γύρω στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν κατά κύματα προς το στόχο τους και ορισμένοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να σκαρφαλώσουν στα κιγκλιδώματα που περιέβαλαν το κτίριο. Όμως η επέμβαση των έφιππων αστυνομικών, σε συνεργασία με τους πεζούς συναδέλφους τους, έδωσε τέλος στην επιχείρηση. Ακόμη και αν είχαν καταφέρει να περάσουν το εμπόδιο αυτό, σε μικρή απόσταση ανέμεναν άλλοι αστυνομικοί, και δύο ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεη για να τους «υποδεχτούν».
Αναμένοντας να τους μεταφέρουν στις κλούβες, οι συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ντυμένοι κλόουν ή κρατούσαν ταμπούρλα, φώναζαν συνθήματα όπως «Όχι άλλο ΝΑΤΟ» και «Θέλουμε ειρήνη τώρα». Σύμφωνα με τον Ντε Κόνινκ, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε αναφέρθηκαν ζημιές.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τη βελγική οργάνωση «Δράση για την Ειρήνη» η οποία υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ συνιστά «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη». «Δεν θέλουμε αντιπυραυλικές ασπίδες, ούτε επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ή στο Αφγανιστάν, ούτε παράνομες ατομικές βόμβες στη χώρα μας», είπε ο εκπρόσωπός της, Μπενουά Καλβί.
Τον Μάρτιο του 2008 χίλια άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στην έδρα του ΝΑΤΟ, με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου από την επέμβαση στο Ιράκ. Η αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε 450 συλλήψεις. Τον Μάρτιο του 2009 οργανώθηκε μια νέα επιχείρηση του ίδιου τύπου που κατέληξε σε 442 συλλήψεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...