Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Κομπλεξικοί οι Σκοπιανοί ....Προπηλακισμοί εναντίον οπαδών του ΠΑΟΚΠροκλητική συμπεριφορά αντιμετώπισαν εκδρομείς-φίλοι του ΠΑΟΚ κατά την επιστροφή τους από την Ιταλία, από τις τελωνειακές αρχές των Σκοπίων, οι οποίες καθυστερούσαν αναίτια τις διαδικασίες διέλευσης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Κιλτίδη, όταν έφθασαν στα σύνορα ιδιωτικά
αυτοκίνητα και εκδρομικά λεωφορεία, οι τελωνειακές αρχές των Σκοπίων με προκλητικό ύφος και πράξεις καθυστερούσαν αναίτια τις διαδικασίες. Όπως σημειώνει ο κ. Κιλτίδης, «η συμπεριφορά των Ελλήνων εκδρομέων ήταν ιδιαιτέρως προσεκτική προς αποφυγή κάθε γεγονότος, που θα μπορούσε να σταθεί αφορμή αντίδρασης των αρχών των Σκοπίων».
Στο ένα εκδρομικό λεωφορείο μάλιστα οι εκδρομείς ήταν με τις οικογένειές τους και τους τονίσθηκε ότι είναι μέσα και παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί που έφθασαν στο γνωστό σημείο αναφοράς για τη Μακεδονία και τις διεκδικήσεις τους, ανάγκασε τους εκδρομείς να ζητήσουν τη βοήθεια του Γενικού Προξένου της χώρας στα Σκόπια.
Για το περιστατικό ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς όπως σημειώνει «οι προκλήσεις αυτού του είδους είναι ανεπίτρεπτες και μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτα γεγονότα».
Ο κ. Κιλτίδης ρωτά τον υπουργό, αν έχει λάβει γνώση του γεγονότος από τις προξενικές αρχές της χώρας μας στα Σκόπια καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για αποτροπή παρόμοιων συμπεριφορών από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...