Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ενώνονται τα κομμάτια του παζλ της ληστείας στην Ολυμπία

Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι, πίσω από τη ληστεία στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται «τοπικοί» κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, επιβεβαιώνεται, μετά τις πληροφορίες που θέλουν αποτύπωμα που βρέθηκε στο σημείο να ανήκει σε σεσημασμένο Αλβανό....


Έτσι, σιγά-σιγά ενώνονται τα κομμάτια του παζλ που θέλει ο συγκεκριμένος κακοποιός, με τη μεσολάβηση δύο ακόμη ατόμων, να μισθώθηκε από συλλέκτη, προκειμένου να εκτελέσει παραγγελία. Να αρπάξει δηλαδή τα χρυσά στεφάνια και τη σειρά γραμματοσήμων. Όταν όμως δεν βρέθηκαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα, επιδόθηκε σε ένα πλιάτσικο, αρπάζοντας 77 αρχαία εκθέματα τεράστιας αρχαιολογικής αξίας.

Ο Αλβανός που, στο παρελθόν, χτυπούσε κοσμηματοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας και στην Κρέστενα, ξεσκεπάζεται τόσο από το αποτύπωμα όσο και από την ταύτιση του σωματότυπου που φαίνεται καθαρά από το υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του μουσείου.

Και κάτοικος της περιοχής στο κόλπο

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως στο «colpo grosso» συμμετείχε και τρίτος κακοποιός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι και κάτοικος της περιοχής.
Και αυτό γιατί: στο δάσος πίσω από το μουσείο βρέθηκαν τριών διαφορετικών ειδών πατημασιές και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ανήκουν στον οδηγό του οχήματος, που παρέλαβε τους δύο ένοπλους εισβολείς και τους μετέφερε σε κατάλυμα της περιοχής, μέχρι να περάσει η μπόρα.
Μάλιστα, το δρομολόγιο που ακολούθησαν, για να εξαφανιστούν, δείχνει ότι ήξεραν πολύ καλά τα κατατόπια, ενώ πιθανότατα σε χώρο δικό του βρήκαν καταφύγιο και κρύφτηκαν αμέσως μετά τη ληστεία, για να μην πέσουν στα νύχια των διωκτών τους, που «χτένιζαν» την περιοχή και έστηναν μπλόκα.
Το σίγουρο είναι πως έχει βρεθεί η άκρη του νήματος και αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...