Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

Καρφιά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου έριξαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες ...
που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος εμμέσως στην ομάδα των συμβούλων -μεταξύ των οποίων ήταν ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ- που συμβουλευόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός. Την σκυτάλη από τον κ. Χρυσοχοϊδη πήρε η κυρία Κατερίνα Μπατζελή η οποία σχολίασε πως «απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος».

Κατά τα λοιπά, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συζητούν για την οικονομική κρίση, την κυβερνητική συνεργασία και τις «χαμηλές πτήσεις» του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε πως η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την κρίση, όμως σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις ακόμα. Προέβλεψε επίσης πως θα φύγουμε από το μνημόνιο και δεν είναι ώρα για δειλούς και λιγόψυχους, αλλά χρειάζονται προοδευτικές απαντήσεις. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα μέσα στο 2013 στις αγορές. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν, είπε με νόημα. Κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια και στις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και τη μάχη για να επανασυγκροτήθεί η δημοκρατική παράταξη.

Ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει Ιφιγένεια της μεταπολίτευσης και ότι κατάσταση θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη αν η αισιοδοξία που καλλιεργείται δεν αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης άσκησε κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική και είπε ότι η συνταγή είναι λάθος και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία αέναου χρέους. Εξέφρασε την άποψη, δε, πως τα ταξίδια του κ. Σαμαρά είναι επικοινωνιακά. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην κοινωνία είπε ότι «δεν μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ να συμβιβαστούμε με 2 εκ ανέργους». Επανέλαβε πως χρειάζεται αλλαγή της συνταγής λιτότητας και πως χώρα θα ανακάμψει μόνο μέσα από προοδευτικές πολιτικές. Απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο ρώτησε: «Πρόεδρε μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά για την επικαιροποίηση της συμφωνίας;» και ζήτησε  να τεθεί χρονικός ορίζοντας.

Η Κατερίνα Μπατζελή μίλησε για τα στελέχη που έχουν φύγει σημείωσε πως δεν θα τους γυρίσει την πλάτη γιατί και αυτά αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά. Επισήμανε πως δεν είναι ευχαριστημένη με το ΠΑΣΟΚ του 7%. Σε σχέση με τα ευρωπαϊκά θέματα είπε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απάντηση του Νότου, απέναντι στο ηγεμονισμό της Γερμανίας και πως η ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας προπέτασμα καπνού. Τέλος είπε πως απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος.

Ο Παντελής Οικονόμου υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη συγκυρία μετράει εχθρούς και φίλους και προέβλεψε ότι η παράταξη θα ανακάμψει και μάλιστα πολύ γρήγορα και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες όπως διαψεύστηκαν και αυτοί που έπαιζαν CDS ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας. Επίσης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ μόνο του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η Φώφη Γεννηματά έβαλε τέσσερις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ: Την υπεράσπιση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, την επίτευξη νέας συμφωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και την «πανστρατιά» όλων των στελεχών του κόμματος.
Η κυρία Γεννηματά κατέληξε λέγοντας: «Είμαι εδώ και το παλεύω».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας: «Να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ μέσα από το χωνευτήρι του Σαμαρά, των ανεκδιήγητων Ζαππείων και των αστείων ισοδύναμων μέτρων, του μηδενισμού του ελλείμματος σε ένα χρόνο. Που οδήγησαν μέσα από κάλπικη ελπίδα στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην Πρωθυπουργία ένα σκληρό Δεξιό πολιτικό».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...