Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισε και ο Παπαδήμος “τα λεφτά υπάρχουν”


Με τον Παπαδήμο οι άνεργοι θα φάνε με χρυσά κουτάλια. Αυτό είναι σίγουρο, έπειτα από την κυβερνητική σύσκεψη που αφορούσε την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Και ο πρωθυπουργός έσπευσε να ανακοινώσει σειρά μέτρων που ούτε στα όνειρά τους δε θα τα έβλεπαν οι άνεργοι και οι άποροι. Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Λ. Παπαδήμου: «Η χώρα μας σήμερα δίνει δύο μάχες: Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η
οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ. Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.  Το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεκινάμε ένα πρόγραμμα απασχόλησης το οποίο θα διασφαλίσει και θα δημιουργήσει 150.000 θέσεις εργασίας. Επίσης, θα ενισχύσουμε δράσεις κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους, τους ανέργους, τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και άλλες ευπαθείς ομάδες. Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν πλήξει χιλιάδες οικογένειες που ιδίως τούτες τις μέρες δοκιμάζονται σκληρά. Είναι καθήκον όλων μας να τις στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».
Αυτά είπε ο πρωθυπουργός οπότε μέχρι το Μάρτιο να περιμένουμε ότι η ανεργία θα μειωθεί κατά 150.000;
Κατά τα λοιπά οι υπόλοιπες δράσεις για το δίχτυ προστασίας ήταν αόριστες και είχαν μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Σου λένε στην κυβέρνηση «χρονιάρες μέρες που είναι να δώσουμε καμιά υπόσχεση».
Αλλά με υποσχέσεις δε γεμίζουν τα άδεια στομάχια κύριε Παπαδήμο;
link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...