Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Λ. Λαυρεντιάδη


Toυ Παναγιώτη Στάθη από το capital.gr

Στη δέσμευση όλων των μετοχών που κατέχουν, των θυρίδων και των λογαριασμών του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 30 ακόμα προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Proton Bank προχώρησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η νομική αυτή κίνηση ήρθε μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση ο οποίος διενεργεί έρευνα για την υπόθεση της τράπεζας και τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις σε «εταιρίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα» με τον όμιλο επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία.
Τα δάνεια αυτά που φέρονται να φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν την περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, το 2010.
Αναφορικά με τον κ. Λαυρεντιάδη που συνεχίζει να μην έχει απεμπλακεί ποινικά ούτε για τα πρώτα 51 εκατομμύρια ευρώ που επέστρεψε στην τράπεζα, επαναδεσμεύθηκε και ακίνητο στον περιοχή του Ρέντη που του ανήκει.
Τα 31 αυτά πρόσωπα που είναι μέλη του ΔΣ και της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας κλήθηκαν ήδη ή θα κληθούν προσεχώς ως ύποπτοι από τον εισαγγελέα Δραγάτση για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».
Ο κ. Λαυρεντιάδης και 6 ακόμα άτομα είχαν κληθεί σήμερα από τον εισαγγελέα και δια των συνηγόρων τους πήραν προθεσμία για τις 22 Νοεμβρίου ενώ οι υπόλοιποι 24 θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες.
Άλλωστε ακόμα και το ζήτημα των 51 εκατομμυρίων που έχει ήδη επιστρέψει επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης στην τράπεζα δεν έχει κλείσει ακόμα δεδομένου πως η -αναπόφευκτη- αρχειοθέτηση της υπόθεσης έχει μπλοκαριστεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...