Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

H ΕΛΑΣ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΩΝ ΒΟΜΒΩΝ


Ρεπορτάζ : Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
(από το : tovima.gr)
Σημαντικά στοιχεία για τους αποστολείς του δέματος -βόμβα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά 40χρονος επιχειρηματίας στην Βουλιαγμένη, τον περασμένο Ιούνιο, έχει πλέον στην διάθεση της η Δίωξη Εκβιαστών...
της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φαίνεται να γνωρίζουν ακόμη και τους αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης.

Ο τραυματισμένος επιχειρηματίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από μερικές ημέρες και επέστρεψε στην Κρήτη, όπου παραμένει -ύστερα από αίτημα του -φρουρούμενος από ομάδα αστυνομικών.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές φέρεται να έχουν αποκαλύψει και τον δράστης μιας άλλης επίθεσης με δέμα- βόμβα πριν από έναν χρόνο στα Σεπόλια και να προχωρούν σε σχετική ενημέρωση των δικαστικών αρχών.

Η έκρηξη της βόμβας στην Βουλιαγμένη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στις 15 Ιουνίου 2012. Υπάλληλος ανθοπωλείου παρέδωσε μία γλάστρα κι ένα μεταλλικό κουτί στον 40χρονο επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη, ο οποίος διέμενε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην οδό Ήρας 18 στην Βουλιαγμένη. Όταν εκείνος επιχείρησε να ανοίξει το κουτί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αφού το δέμα ήταν παγιδευμένο με αμυντικού τύπου χειροβομβίδα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν το ανθοπωλείο απ΄ όπου στάλθηκε το δέμα-βόμβα και συγκέντρωσαν μαρτυρίες σχετικά με τον μυστηριώδη πελάτη που τους είχε παραδώσει το μεταλλικό κουτί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν στον εκρηκτικό μηχανισμό εκμεταλλεύσιμο γενετικό υλικό αλλά και οπτικό υλικό από τη μεταφορά της βόμβας.

Παράλληλα οι αστυνομικοί φέρεται να ολοκλήρωσαν την αρχική έρευνα τους για τον δράστη της αποστολής ενός άλλου δέματος- βόμβα που είχε αφεθεί -στις 15 Σεπτεμβρίου 2011- σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Δράμας 180 στα Σεπόλια και προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό μιας 21χρονης Αλβανίδας, κόρης του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποστολέας του δέματος βόμβα, που περιείχε πάλι χειροβομβίδα ίδιο τύπου- εμφανίζεται ένας νεαρός Αλβανός. Σημειώνεται τέλος ότι στις 18 Ιανουαρίου 2003 υπήρξε κι άλλο περιστατικό έκρηξης δέματος-βόμβα στην οδό Αρκαδιουπόλεως στη Ν. Σμύρνη. Στόχος της επίθεσης ήταν ένας 27χρονος που ασχολείται με την πληροφορική αλλά και τον κινηματογράφο, ο οποίος και τραυματίσθηκε σοβαρά. Αυτή η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...