Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Την εντολή του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για ένα «σφιχτό χρονοδιάγραμμα» αποκρατικοποιήσεων μετέφερε την Τρίτη το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους επικεφαλής του αρμόδιου Ταμείου, τον...
διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Εμίρη και τον πρόεδρο Τάκη Αθανασόπουλο.
Πρώτο βήμα είναι η αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και του Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου (ΙΒC). Για το πακέτο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ήδη «τρέχει» η δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με μη δεσμευτικές προσφορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 14 ενδιαφερόμενοι, ορισμένοι από τους οποίους ενδέχεται να συμπράξουν.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα προχωρήσει επίσης η αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων και του ΟΔΙΕ. Τον Οκτώβριο τοποθετείται, τέλος, ο ορισμός συμβούλου για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεταφορικό έργο του ΟΣΕ.

Για να συμβούν όλα αυτά πρέπει πρώτα το ΤΑΙΠΕΔ να συγκροτηθεί σε σώμα και να συνεδριάσει το διοικητικό του συμβούλιο.«Θα έχουμε προχωρήσει αρκετά έως το τέλος του έτους» σημειώνουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ελληνικά νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...