Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Κόντρα Στουρνάρα – Λαφαζάνη στη Βουλή ..με ατάκες!


Με ατάκες όπως “Ιδού η Ρόδος”, “δεν έχουμε γίνει Αργεντινή” κτλ. υπήρξε κόντρα του Γ. Στουρνάρα με τον Π. Λαφαζάνη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων του κ. Σαμαρά με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ. Η κόντρα ξεκίνησε από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι απουσίαζε ο πρωθυπουργός. 

Λαφαζάνης:

Λέτε πως βρήκατε κατανόηση και κλίμα εμπιστοσύνης απ’ τους εταίρους. Αφού τα δώσατε όλα χωρίς να ζητήσετε τίποτα! Ένα σας ζητούσαν, δέκα δίνετε. Δώσατε εξετάσεις υποταγής και υπακοής για να πάρετε την υποτιθέμενη εμπιστοσύνη! Και έρχεστε να το εμφανίσετε ως επιτυχία στον ελληνικό λαό; Επιτυχία – ότι θα κόψετε ξανά συντάξεις και μισθούς; Λέγατε πως ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς περικοπή μισθών και συντάξεων και μαθαίνουμε σήμερα, πως πάτε να λεηλατήσετε τις κοινωνικές δαπάνες, μέχρι και τα επιδόματα.

Στουρνάρας:

Ωραίες οι ρητορικές σας κορώνες κύριε Λαφαζάνη και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε έναν δρόμο διαφορετικό. Ποιος θα μας δάνειζε όμως, εκτός από την ευρωζώνη; Έχετε κάποια λύση, κάποια άλλη χώρα που να μας δάνειζε 340 δισ; Χωρίς το πακέτο διάσωσης, θα είχαμε γυρίσει στην εποχή του 1950. Το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει όντως πέσει, αλλά δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, δεν έχουμε υποστεί τέτοια καθίζηση. Αν έχετε άλλον τρόπο να μου υποδείξετε, ιδού η Ρόδος!

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...