Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ: ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΡΧΙΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕ. ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ “ΛΑΣΠΩΜΕΝΟ” ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ

samarasepisto


ΑΠΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
“Σαμαράς Για Χρήστο Λαμπράκη: Αόρατος Μόνιμος Πρωθυπουργός και μετά Κορυφαίος του ευρύτερου δημόσιου βίου”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1996

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Η ώρα των πιο … υψηλών τόνων
Θυμήθηκε τώρα τα “διαπλεκόμενα συμφέροντα”, επειδή δεν τον στηρίζουν, όπως το 1993

Με φραστικές κορόνες κατά των “διαπλεκομένων συμφερόντων” και ιδιαίτερα κατά του μεγαλοεκδότη και μεγαλοεπιχειρηματία Χρ. Λαμπράκη, συνέχισε το Σαββατοκύριακο την προεκλογική περιοδεία του στη Θράκη ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς. Ο Αντ. Σαμαράς προχώρησε στις καταγγελίες αυτές απογοητευμένος προφανώς γιατί τώρα διαισθάνθηκε ότι τα μεγάλα αυτά συμφέροντα έχουν αποσύρει τη στήριξή τους από το κόμμα του, έστω προσωρινά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η αντιπροσώπευσή του στη Βουλή, σε αντίθεση με τις εκλογές του 1993 που είχε την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Συγκεκριμένα ο Αντ. Σαμαράς κατά την προχτεσινή ομιλία του στη Νέα Βύσσα του Νομού Εβρου κατονόμασε τον Χρ. Λαμπράκη ως “το όνομα των ονομάτων που θέλει να ελέγχει και να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα”.

“Ο Χρ. Λαμπράκης – επισήμανε σε άλλο σημείο – ο αόρατος άνθρωπος που από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, θέλει να αφήνει τη στάμπα του σε κάθε κρίσιμη επιλογή της πατρίδας μας. Δεν τον ψήφισε ποτέ ο λαός. Κι όμως, θέλει να παίζει το ρόλο του μόνιμου σκιώδους πρωθυπουργού της χώρας”.

Επίσης ανέφερε ότι “το σημερινό κατεστημένο του παρασκηνίου προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τον έλεγχο της εξουσίας του τόπου, αναστηλώνοντας το δίδυμο εκείνο που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια του συστήματος: έναν βολικό πρωθυπουργό και έναν βολικό αρχηγό της αντιπολίτευσης. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Ενα μόνο τους ενδιαφέρει: να μη σπάσει ποτέ το δίδυμο. Να μην μπει, δηλαδή, ποτέ φραγμός στην παραεξουσία τους”.
Τις ίδιες ακριβώς καταγγελίες επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς και χτες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με όσα αναλυτικά γράφει και συμπεραίνει το omerta news, πρόκειται για έναν από τους λίγους κωλοτούμπες της πολιτικής ζωής του τόπου.
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Έφυγε ο Χρήστος Λαμπράκης – Συλλυπητήριο μήνυμα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του Λαμπράκη

«Ένας από τους κορυφαίους του ευρύτερου δημόσιου βίου, ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, έφυγε σήμερα το πρωί. Πάλεψε σε δύσκολα χρόνια και πέτυχε πολλά. Αφήνει πλούσιο έργο και πολυσήμαντα δημιουργήματα, όπως ο ομώνυμος Δημοσιογραφικός Οργανισμός και το ομώνυμο Ίδρυμα. Υπήρξε πρωταγωνιστής στο χώρο του Τύπου, της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Πέρα, όμως, από την ενημέρωση υπηρέτησε τον πολιτισμό στην ευρύτερη έννοιά του. Κυρίως μέσα από το Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής. Αλλά όχι μόνον. Προσωπικά, είχα την ευκαιρία, ως Υπουργός Πολιτισμού, να βιώσω την θέρμη, με την οποία αγκάλιαζε κάθε αξιόλογη πολιτιστική πρωτοβουλία.

Το Ίδρυμα Λαμπράκη ανέπτυξε δραστηριότητες που αφορούν την Εκπαίδευση, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τις νέες μορφές αγροτικής και τουριστικής επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων. Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατό του και συλλυπούμαι τους οικείους και τους συνεργάτες του».

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!
Αναρτήθηκε από OmertaNews
 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...