Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ήξεραν όλοι για τις κλεψιές του Άκη

Ήξεραν όλοι για τις κλεψιές του ΆκηΆκουγαν» από τους κοριούς τις συζητήσεις για τις μίζες.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η δήλωση Πάγκαλου περί παρακολούθησης των τηλεφώνων των Αμερικανών πρεσβευτών στην Αθήνα και την Άγκυρα ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την πρώτη κυβέρνηση Σημίτη, στην οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δεδομένου ότι:

- Αμέσως μετά την κρίση στα Ίμια το 1996, επί υπουργίας Πάγκαλου στο Εξωτερικών, ξεκίνησαν οι δραστηριότητες του υπουργείου Άμυνας για τους θηριώδεις εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τσαχατζόπουλος και η ομάδα του (Σμπώκος και λοιποί), όταν έκανε τις συνεννοήσεις με Γερμανούς και Ρώσους για τα υποβρύχια και τους πυραύλους, κανονίζοντας και τις μίζες του, ήταν σίγουρα κάτω από την παρακολούθηση των Αμερικανών, που ενδιαφέρονταν και για τη συμμετοχή στο πάρτι των ελληνικών εξοπλισμών, αλλά και με ποιους προχωρούσε σε συμφωνίες ο Τσοχατζόπουλος και για ποιους τύπους όπλων.

Άρα εφόσον εκείνο το διάστημα από την ΕΥΠ παρακολουθούσαν τους Αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα, άκουγαν και όσες πληροφορίες συγκέντρωναν για τις σκοτεινές συμφωνίες του Άκη για τους εξοπλισμούς.

Δεύτερο στοιχείο ότι γνώριζαν όλοι στην κυβέρνηση Σημίτη τι έκανε στο σκοτάδι ο τότε υπουργός Άμυνας Τσοχατζόπουλος είναι και το γεγονός ότι οι χειριστές των «κοριών» της ΕΥΠ ενημέρωναν καθημερινά, όπως ήταν υποχρεωμένοι, για τα «αλιεύματά» τους τον τότε πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον διοικητή της ΕΥΠ. Άρα μέσω των Αμερικανών πρέσβεων είχαν μπει στο κύκλωμα Άκη και τις κλεψιές του με τους εξοπλισμούς.

Το κρίσιμο ερώτημα που μένει να βρεθεί τώρα είναι πώς η ΕΥΠ παρακολουθούσε τηλέφωνα εκείνη την εποχή, με το δεδομένο ότι οι δύο μεγάλοι υπερσύγχρονοι «κοριοί» που βρίσκονται τώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (στην αντιτρομοκρατική και στην ΕΥΠ) και έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης 5.000 στόχων την ίδια στιγμή, εγκαταστάθηκαν μετά το 2006 στο κτίριο της Κατεχάκη από την εταιρεία Βαμβούκης Group. Άρα επί εποχής Πάγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών, η ΕΥΠ μπορούσε να παρακολουθεί μόνο ακίνητα τηλέφωνα κάποιων στόχων και στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να υπάρχει η ανοχή ή και η συμμετοχή του τότε ΟΤΕ. Και εδώ ανοίγει ένα τεράστιο άλλο θέμα, το οποίο ήδη ερευνά το newsbomb.gr για τους υπαίτιους μιας υπόθεσης, που αυτή τη στιγμή εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...