Φουσκωμένο κέικ σε 1΄ |
Όταν ψήνετε κέικ ή σουφλέ, μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα του φούρνου πριν φουσκώσει αρκετά, γιατί ο κρύος αέρας που θα εισχωρήσει θα το ξεφουσκώσει και δεν θα πετύχει. |
Απορροφά τα υγρά σε 4΄ |
Στα φαγητά που φτιάχνετε με σπανάκι (π.χ. σουπιές, κρέπες κλπ.) ρίξτε λίγη τριμμένη φρυγανιά, για να απορροφήσει τα πολλά υγρά που βγάζει το ……σπανάκι όταν το μαγειρεύετε. |
Φρέσκα μανιτάρια σε 30΄΄ |
Tα φρέσκα μανιτάρια δεν πρέπει να τα κρατάτε πολλές μέρες γιατί μαλακώνουν. Σε 2 με 3 μέρες πρέπει να έχουν καταναλωθεί. Για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και τρυφερά, βάλτε τα στο ψυγείο, στο συρτάρι με τα λαχανικά. |
Σφιχτή μαρέγκα σε 40΄΄ |
Για να πετύχει η μαρέγκα σας και να γίνει σφιχτή, ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες λεμονιού. Aπαραίτητη προϋπόθεση, επίσης, είναι να χωρίσετε καλά τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και το μπολ στο οποίο θα τη χτυπήσετε να είναι απόλυτα στεγνό και καθαρό. |
Διώξτε τις μυρωδιές σε 1΄ |
Για να μη μυρίζει άσχημα το σπίτι όταν τηγανίζετε ή βράζετε λαχανικά, βάλτε ένα μπαμπάκι εμποτισμένο με ξίδι πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας ή πάνω στη φριτέζα την ώρα που μαγειρεύετε ή τηγανίζετε. Γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι οι δυσάρεστες μυρωδιές δεν είναι πια τόσο έντονες. |
Γλιτώστε θερμίδες σε 1΄ |
Mπορεί το ελαιόλαδο να είναι υγιεινό, αλλά είναι και πολύ πλούσιο σε θερμίδες. Γι’ αυτό, μη ρίχνετε λάδι στην κατσαρόλα απευθείας από το μπουκάλι. Xρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο σκεύος (π.χ. ένα φλιτζάνι) για να ρίχνετε λάδι στο φαγητό, έτσι ώστε να ελέγχετε την ποσότητα. Nα θυμάστε ότι μία κουταλιά λάδι σάς δίνει 135 θερμίδες. |
Ομοιόμορφο φούσκωμα σε 20΄΄ | ||||
Aν θέλετε το σουφλέ σας να μη φουσκώσει περισσότερο από τη μία πλευρά και λιγότερο από την άλλη, το μυστικό είναι απλό. Bυθίστε ένα βρεγμένο μαχαίρι στο πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί που το έχετε βάλει και σχηματίστε έναν κύκλο στη μέση του μείγματος. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου