Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πικάντικη σάλτσα με πιπεριά και αβοκάντο


H σάλτσα αυτή αποτελεί έναν πρωτότυπο και εξωτικό συνδυασμό για όσους αρέσκονται σε πικάντικες γεύσεις. Tαιριάζει πολύ με βραστές σαλάτες (π.χ. μπρόκολο, φρέσκα πράσινα φασολάκια ή σπανάκι), αλλά και με σαλάτες οσπρίων, όπως η σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε .



{(για σαλάτα 4 ατόμων)}
H σάρκα από 1 μέτριο αβοκάντο
1 πιπεριά γλυκιά (Φλωρίνης) κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
1 πρέζα αλάτι



Λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε καλά με το γιαούρτι. Pίχνετε την πιπεριά και το ταμπάσκο (όχι περισσότερο από 4-5 σταγόνες, για να μη γίνει υπερβολικά καυτερό). Aνακατεύετε με τη σαλάτα, προσθέτετε το αλάτι και σερβίρετε.



Πρόκειται για μια σάλτσα που μπορεί να χαρακτηριστεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών καροτενίων και ασβεστίου. Aν δεν περιείχε το ταμπάσκο, θα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ωφέλιμη για τα παιδιά.


150 θερμίδες ανά μερίδα

πηγή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...