Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μεϊμαράκης: Λάθος της Τρόικας η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης



«Λάθος» χαρακτήρισε την συνταγή αντιμετώπισης της Ελληνικής κρίσης από τους Ευρωπαίους, μιλώντας σε κυπριακά ΜΜΕ ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας όμως ότι αυτό «έχει γίνει κατανοητό πλέον από τους εταίρους, συμμάχους και δανειστές μας και θεωρώ ότι η τρόικα πλέον θα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με μεγαλύτερες εμπειρίες και με περισσότερη ευελιξία».
Ο πρόεδρος της Βουλής θα μεταφέρει στον Έλληνα
πρωθυπουργό το αίτημα των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου για ανακεφαλαιοποίηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή πλευρά κατέθεσε στον κ. Μεϊμαράκη – κατά την διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην μεγαλόνησο – «σκέψεις και προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των 2 χωρών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση».
Μεταξύ των προτάσεων των εκπροσώπων των κυπριακών κομμάτων περιλαμβάνεται και η μετατροπή των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε αυτόνομες θυγατρικές ώστε να περάσουν στον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος και να ανακεφαλαιωθούν.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις «υπερβαίνουν τον θεσμικό του ρόλο», δεσμεύτηκε όμως να τις μεταφέρει την ερχόμενη Δευτέρα στον κ. Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέρει το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...