Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Επιστολή προς τους Γερμανούς Συγγραφείς


13/04/2012
Γράφει ο Βαγγέλης Σακκάτος*

ΠΡΟΣ
Την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανών Συγγραφέων
Τμήμα Βόρειας Ρηνο-Βεστφαλίας
Συνάδελφο Εύα Μάαζερ
και τα μέλη του Προεδρείου
D-48565 STEINFURT
Γερμανία 


Αγαπητή συνάδελφε Πρόεδρε,

Αγαπητοί συνάδελφοι του Προεδρείου (Landesvorstand),

Είναι σε όλους σας σίγουρα γνωστή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, κατάσταση απερίγραπτη, όταν μία εγκληματική πολιτική της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. του Δ.Ν.Τ. και των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε πλήρες αδιέξοδο, σε μαζική ανεργία, σε κατάθλιψη, σε εξαθλίωση, σε συχνές αυτοκτονίες και στέρηση κάθε προοπτικής κι ελπίδας για το μέλλον.

Σας απευθύνω αυτή την έκκληση, εκφράζοντας και το πνεύμα που επικρατεί στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, της οποίας είμαι μέλος, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της και πρώην ταμίας της.

Η πολιτική του γαλλογερμανικού άξονα, του διευθυντηρίου των πολυεθνικών των Βρυξελλών και των διεθνών τοκογλύφων, με την πλήρη συνεργασία και συνενοχή των εδώ υποτακτικών τους, Παπανδρέου, Παπαδήμο και Σια, έχουν καταστρέψει τη χώρα, τον περήφανο λαό της και ιδιαίτερα τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική καταστροφή, που τείνει να εξελιχθεί σε ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο.

Όλες οι προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς ζωής και διαβίωσης, που υποτίθεται πως ήταν κεκτημένο για τις μεταπολεμικές ευρωπαϊκές κοινωνίες, έχουν κάνει φτερά από την μια μέρα στην άλλη και καθημερινά οι εντεταλμένοι υπαλληλίσκοι της τρόικας, των εκπροσώπων των δανειστών τοκογλύφων, έρχονται διαρκώς όλο και με καινούργιες εντολές και απαιτήσεις, με προφανή σκοπό τον πλήρη εξανδραποδισμό των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Πρόκειται για επιστροφή όχι στο μεσαίωνα αλλά στην αρχαία δουλεία, έχοντας καταργήσει όχι μόνο τις κατακτήσεις των εργαζομένων από το 1886 κι εδώ (γεγονότα του Σικάγου, 8ωρο κλπ.), αλλά όλες σχεδόν τις κατακτήσεις της ανθρωπότητας από καταγωγή της.

Όλες οι εργατικές κατακτήσεις, συλλογικές, εθνικές και κλαδικές συμβάσεις, ολόκληρο το εργατικό δίκαιο, ο κατοχυρωμένος κατώτατος μισθός, η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, το κοινωνικό  κράτος και όλα τα συναφή, αποτελούν πια μακρινή ανάμνηση, Έτσι, όλα τα προβλήματα θα «λυθούν» με την εξόντωση του πληθυσμού. Οι ηλικιωμένοι στον Καιάδα και οι νέοι στη μαζική ανεργία, καμένη γη και αμοιβές κάτω από αυτές της Κίνας, της Ινδίας και της Βουλγαρίας. 

Έτσι, με την ραγδαία μείωση του πληθυσμού , «λύνουν» και τα δημογραφικά προβλήματα.

Η σημερινή Ελλάδα είναι το πειραματόζωο, με προοπτική μελλοντικής εφαρμογής αυτής της πολιτικής σε όλη την Ευρώπη. Ουδέποτε άλλοτε στην Ιστορία της Ανθρωπότητας δε συγκεντρώθηκε τόσο τεράστιος πλούτος σε τόσο λίγα άτομα και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο μαζική εξαθλίωση του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Ο ψυχρός άνεμος του κέρδους και όχι οι ανθρώπινες ανάγκες ήταν και είναι πάντα το κίνητρο της οικονομικής και παραγωγικής διαδικασίας και δραστηριότητας. 

Η σημερινή κατάσταση της επιστήμης, της τεχνικής και της τεχνολογίας, κάτω από ένα κοινωνικό σύστημα και μια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος, θα σήμαινε την πραγματική απελευθέρωση όλης της Ανθρωπότητας. Αλλά κάτω από την πλεονεξία του κέρδους και του ατομικού και όχι του κοινωνικού πλούτου, είναι τελικά  η καταστροφή της Ανθρωπότητας. Και επί πλέον, ως προς την Ελλάδα, αυτή η πολιτική του γαλλογερμανικού άξονα, της Μέρκελ, των τρεχουσών εσωτερικών εκλογικών αναγκών της και του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, όπως εκφράζονται και με τη βοήθεια της «BILD», της «DIE WELT» και του «FOKUS», που έχουνε συκοφαντήσει, διαβάλλει και δαιμονοποιήσει τους Έλληνες στην κοινή γνώμη της Γερμανίας και όχι μόνο, έτσι που να πηγαίνει ο νους μας σε παλιότερες σκοτεινές εποχές επιθετικού εθνικισμού και ρατσισμού, δημιουργούνε πολύ σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον των λαών της Ευρώπης. 

Γι’ αυτό σας παρακαλώ να πάρετε θέση γι’ αυτήν την κατάσταση, τόσο εσείς όσο και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesvorstand) της Ομοσπονδίας Γερμανών Συγγραφέων (VDS), στο οποίο σας παρακαλώ να διαβιβάσετε την παρούσα μου. 

Εν αναμονή της απόφασής και της απάντησή σας. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Vangelis Sakkatos 


*Συγγραφέας-Δημοσιογράφος 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...