Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013
Γιατί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και ανησυχεί ο Κώστας Καραμανλής…
Iδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Καραμανλήςγια το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα…
Ο ίδιος είναι αρκετά ανήσυχος και εκτιμά ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις την επόμενη περίοδο, που
μπορεί να ανατρέψουν τις υφιστάμενες δομές.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, παρά τα όσα διαρρέουν διάφοροι και δημοσιεύονται σε ορισμένες εφημερίδες, δεν έχει στρατηγική αποδόμησης και υπονόμευσης του Αντώνη Σαμαρά. Εξάλλου, όπως λένε όσοι πορεύονται μαζί του χρόνια, ο Κώστας Καραμανλής, ποτέ δεν θα έκανε κάτι που θα υπονόμευε την ίδια την χώρα και το μέλλον της.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση, όπως αυτή έχει εξελιχθεί, αφού η οικονομική κρίση συμπαρέσυρε πολλά στο διάβα της και αλλοίωσε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την φυσιογνωμία της κεντροδεξιάς παράταξης.
Το πιο ανησυχητικό για τον Κώστα Καραμανλή είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής, που πλήττει ευθέως τη ΝΔ και αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αξιόπιστη στρατηγική αντιμετώπισής της.
Η άνοδος του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου και ο διεμβολισμός που κάνει κυρίως στο δεξιό τμήμα της παράταξης, τον προβληματίζει περισσότερο απ’ όλο. Παράλληλα, βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑδεν έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας, αλλά παραδέχεται σε συνομιλητές του ότι ο κόσμος στρέφεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω αγανάκτησης και θυμού.
Ο Κώστας Καραμανλής, δεν μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το πολιτικό τοπίο το επόμενο διάστημα, αλλά εκτιμά ότι θα υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση, την οποία και δεν προσδιορίζει ακριβώς πως θα γίνει και τι θα προκύψει μετά.
Το ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση, θεωρεί ότι μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να βάλει την χώρα σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, που κανείς δεν ξέρει που θα την οδηγήσει.
Ο ίδιος εκτιμά, ότι οι ψηφοφόροι που στήριξαν τον δικομματισμό, πλέον τον αποστρέφονται και θέλουν τώρα να τον τιμωρήσουν, υποεκτιμώντας τις πολιτικές παρενέργειες στον τόπο.
Στους συνομιλητές του αποφεύγει να κάνει αξιολόγηση για την κυβέρνηση, για υπουργούς, αλλά και για τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο δεν συναντηθεί κατ’ ιδίαν για να συζητήσει πολιτικά, ούτε μια φορά τα τρισήμιση χρόνια που αποχώρησε από την προεδρία της ΝΔ.
Παράλληλα, επειδή ξέρει ότι όλα παρεξηγούνται και πολλά παρερμηνεύονται ή διογκώνεται, αποφεύγει να αναφερθεί στους συνομιλητές του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, αν και με τα όσα λέει γενικότερα, κατανοεί κανείς ότι έχει διαφορετική προσέγγιση και άποψη για πολλά.
Ο πρώην Πρωθυπουργός συνομιλεί με πρόσωπα κλειδιά της πολιτικής σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά δεν αφήνει σε κανέναν το αίσθημα ότι επιθυμεί να εμπλακεί και πάλι με την ενεργό πολιτική.
Βέβαια, στην πολιτική κανείς, δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.
Αυτή την περίοδο, παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο διεθνές περίγυρο και εξετάζει το πώς τοποθετείται η Ελλάδαστο ευρύτερο γεωστρατηγικό παιχνίδι στην περιοχή, διαπιστώνοντας ότι πολλά έχουν αλλάξει από την εποχή που ο ίδιος χάραζε, με τη βοήθεια και του Πέτρου Μολυβιάτη, την εξωτερική πολιτική. Δεν είναι τυχαίο, ότι είδε μια στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία, για την οποία είχε παλέψει πάρα πολύ, να γκρεμίζεται, χωρίς λόγο.
Βαθύς γνώστης και των ευρωπαϊκών ζητημάτων, εκτιμά ότι δεν θα αλλάξει το σκηνικό στην Ευρώπη, μετά τις γερμανικές εκλογές, παρά τις ελπίδες που τρέφουν πολλοί, ακόμα και εντός Ελλάδας, ενώ τον τρομάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει ντόμινο στην ευρωζώνη, μετά από μια αρνητική εξέλιξη σε Γαλλία και Ισπανία, η οικονομική κατάσταση των οποίων είναι σε τραγική θέση.
Πηγή: newpost
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου