Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Λιβύη: "H Σ. Αραβία έδωσε τα χημικά στους αντάρτες"!

Ο ΜΠΑΝΤΑΡ ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ CIA

'Ολες οι χώρες της Μέσης Ανατολής, με εξαίρεση τη Συρία και το Ιράν, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Ρωσίας», διατηρώντας την ανωνυμία του, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του Υπουργείου 'Αμυνας της Λιβύης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δήλωση του σαουδάραβα πρίγκηπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν ο οποίος είναι
αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας του, ότι ελέγχει ομάδες τρομοκρατών στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και Τσετσένων, αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Στο Υπουργείο 'Αμυνας της Λιβύης κυκλοφορούν φήμες σχετικές με το ότι ο ίδιος ο Μπαντάρ προμήθευσε με χημικά όπλα του σύριους μαχητές, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Μπαντάρ υπηρέτησε επί δεκαετίες πρέσβης στην Ουάσιγκτον, είχε στενές σχέσεις με τη CIA την περίοδο της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν και λέγεται ότι είχε συμβάλει στη δημιουργία μυστικού ταμείου για τη χρηματοδότηση κοινών επιχειρήσεων ΗΠΑ - Σ. Αραβίας στη Μέση Ανατολή. Την εποχή της προετοιμασίας του Πολέμου στον Κόλπο, το 1991, ο Μπαντάρ ήταν τόσο στενός συνεργάτης του προέδρου Μπους, ώστε τον αποκαλούσαν «Μπαντάρ Μπους», πράγμα που συνεχίστηκε και επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...