Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Για ηρωική έξοδο ετοιμάζεται ο Βενιζέλος...;


Επικοινωνιακό πολιτικό τρικ, συνειδητή προσπάθεια να πιεστεί η τρόικα με την ελπίδα ότι θα υποχωρήσει ή προετοιμασία για ηρωική έξοδο... από την κυβέρνηση, λόγω μίας επικείμενης αποτυχίας στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης;
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη τι ακριβώς από τα παραπάνω έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τράβηξε «κόκκινη γραμμή» στη μέχρι τώρα στρατηγική
της κυβέρνησης, αντιδρώντας στη λογική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «πρώτα κάνουμε και μετά διαπραγματευόμαστε».
Για τον κ. Βενιζέλο αυτή η λογική δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε αδιέξοδο, με την κυβέρνηση να καταρρέει υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων και την οικονομία να καταστρέφεται λόγω της ύφεσης.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τα λόγια τους, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί έτσι όπως πάει. Και δεν αποκλείουν ακόμη και την έξοδο του ΠΑΣΟΚ από αυτή, εφόσον δεν τροποποιηθεί η γραμμή, που εφαρμόζει το Μαξίμου.
Από την πλευρά τους οι επιτελείς του κ. Σαμαρά κάνουν υπομονή και αντιτείνουν την εκτίμηση ότι πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Βενιζέλου, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος των μέτρων.
Τρίτοι παρατηρητές λένε ότι ο κ. Βενιζέλος ακολουθεί την τακτική, που είχε εφαρμόσει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς όταν μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς εμφανιζόταν συχνά ως ο μόνος, που έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις για να προστατέψει μισθούς και συντάξεις.
Προς το παρόν ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί το ιδιότυπο αυτό πολιτικό πόκερ εντός της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως εκτιμά ότι πρόκειται για στημένο θέατρο και για διανομή ρόλων, «κακού» και «καλού» εντός της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι η κρίση εκδηλώθηκε κυρίως το βράδυ της Τρίτης όταν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. Ωστόσο στο παρασκήνιο, αλλά και στον λεγόμενο δεξιό τύπο οργίαζαν οι επιθέσεις κατά του «επαναστάτη Βενιζέλου», ενώ εκφραζόταν η πεποίθηση ότι «κι αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣOΚ θα αναδιπλωθεί γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να εφαρμόσει αυτά, που ο ίδιος υπέγραψε προ τετραμήνου».
Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...